Támogatás

A hallókészülékek megszokása

Kövesse az alábbi lépéseket, hogy segítsen alkalmazkodni az új hallókészülékek viseléséhez

A hallókészülékek nem olyanok, mint a szemüvegek

Ismerkedés hallókészülékek kezelésére halláskárosodás fontos lépés, de ez nem a célvonalon. Mert ellentétben a szemüveg, az előnyök nem mindig azonnali vagy nyilvánvaló.

Amikor először kezdi el használni a hallókészülékeket, az agy amint elkezdi fogadni a jeleket, hogy hiányzik. Az agyadnak időre van szüksége, hogy újra megismerkedjen a beszéd és más zajok magas frekvenciájú hangaival. A hallókészülékekhez való alkalmazkodás olyan folyamat, amely időt, elkötelezettséget, oktatást és türelmet igényel.

Öt lépés a siker tárgyalásához

A következő elveket több ezer hallókészülék-viselő használta a jobb hallásra való áttéréshez.

 1. Elfogadás
  Meglepő módon az első lépés a hallókészülékek vásárlása előtt kezdődik. Az állandó halláskárosodás beismerése és elfogadása felkészíti önt arra, hogy megkapja a szükséges segítséget, ne rejtse el vagy tagadja meg a hallási problémát, és vessen véget annak a színlelésnek, hogy megérti a beszédet, amikor valójában nem.
  Lásd a GYIK-eket – Ha úgy gondolom, hogy problémám van, mit tegyek?
 2. Pozitív hozzáállás
  A második lépés arról szól, hogy személyes döntést kell hozni a jobb hallás elérése érdekében, pozitív hozzáállással. A hallókészülékek egyszerű megvásárlása nem jelzi a sikert. Leküzdeni halláskárosodás, akkor kell a vágy, hogy tanulni és eltökéltség, hogy növelje a képességét, hogy hallani. Azok az emberek, akik pozitív hozzáállással közelítik meg a hallókészülék-használatot, sokkal nagyobb valószínűséggel érnek el sikert.
  Lásd a GYIK-eket – Hogyan javítja a hallókészülék az életminőségemet?
  Lásd a GYIK-eket – Helyreállítja-e a hallókészülék a hallásomat?
 3. Oktatás
  A halláskárosodás leghatékonyabb gyógymódja a személyes oktatás. Minél többet tud a halláskárosodásáról és a kezeléséről, annál aktívabban vehet részt a hallókészülék-használathoz való alkalmazkodásban. A hallás többre van szükség, mint a fül. Ez egy összetett funkció, amely az agy és más érzékek együttműködését igényli.
  Lásd a GYIK-eket – Honnan tudom, hogy melyik hallókészülék lesz a legjobb számomra?
  Lásd hallókészülékkereső eszközt
 4. Reális elvárások
  A siker negyedik alapelve a reális elvárások kitűzése. Hallókészülékek segít jobban hallani, de nem tökéletesen. Összpontosítson a javulásra, és ne feledje, hogy a tanulási görbe hat héttől hat hónapig tarthat. A siker a gyakorlatból és az elkötelezettségből fakad.
  Lásd a GYIK-eket – Van-e módosítási időszak a hallókészülék viseléséhez?
 5. Gyakorlat és türelem
  Végül a siker ötödik alapelve a gyakorlat, az idő és a türelem kombinációja. Miután bejelentkezett elegendő órát az agyad, hogy újra akklimatizálódik, akkor képes lesz arra, hogy hallja gondolkodás nélkül annyira a tárgyaláson. Ez egy jó ötlet, hogy kezdődik a menetrend, amelyben viselni a hallókészülékek részmunkaidőben, és fokozatosan dolgozik fel rajta őket attól az időponttól kezdve emelkedik, amíg az idő megy aludni.

  Sok hallásszakértő ajánlja, hogy a hallásés a megértés gyakorlása érdekében szalagon hallgassanak. Az első hetekben, ha túl fárasztó, pihenjen, majd próbálja újra. Nyújtsd ki a kapcsolatot, és ragaszkodj hozzá. A kifizetés óriási.
  Lásd a GYIK-eket – Van-e módosítási időszak a hallókészülék viseléséhez?
  Lásd: Használat és ápolás 

Ami még érdekelheti Önt:

 • Mit várhat a hallókészüléktől?

  Ingyenes prospektusunk intelligens lépéseket és tippeket kínál az első hallássegítő viselők számára.

  Töltse le
 • A hallás tesztelése

  Szeretné tudni, hogy van-e hallásvesztése? Ingyenes online tesztünk mindössze 5 percet vesz igénybe.

  Próbálja ki
 • Idő, gyakorlat és tapasztalat

  Töltse le ingyenes prospektusunkat, hogy új hallókészülékeivel gyorsabban hallhassa a dolgokat.

  Töltse le