Halláskárosodás kezelése

Gondolod, hogy halláskárosodásod van? Elmondom, mit kell tenned.

Bár a halláskárosodás nem visszafordítható, a legtöbb esetben könnyen kezelhető.

Mi a teendő halláskárosodás esetén?

Ha arra a következtetésre jutott, hogy halláskárosodása van; vagy gyakori halláskárosodás jelei vagy nem felel meg egy online hallásvizsgálat — szakértők azt javasolják, hogy konzultáljon valakivel, aki specializálódott hallási kérdések.

Kezdheti orvosával vagy háziorvosával, aki valószínűleg egy hallásegészségügyi szakemberhez fog fordulni. Vagy közvetlenül a hallásegészségügyi szakemberhez, például otolaryngológushoz (ENT orvos), audiológushoz vagy hallókészülék-specialistához mehet.

A cél az, hogy a keressen egy szakmai, aki specializálódott tárgyaláson: valaki, aki a berendezések, a képzés és a szakértelem, hogy alaposan értékelje a hallás és a munka veled, hogy dolgozzon ki egy személyre szabott kezelési megoldás.


Látod meg valaki a lehető leghamarabb

Szakértők azt is javasoljuk, hogy kezelje halláskárosodás inkább előbb, mint később. Tanulmány után tanulmány kapcsolódik kezeletlen halláskárosodás egy sor olyan kérdések, mint a depresszió, szorongás, fokozott az esések és a kórházi kezelés, és még demencia1. Is, minél tovább él károsodott hallás, annál hosszabb és nehezebb lesz, hogy visszaszerezze, ha a kezelés kezdődik.

"Ha jól szeretné kezelni a halláskárosodást, inkább előbb, mint utóbb tegye meg... mielőtt agyi szerkezeti változások történnek."
— Frank Lin, MD, Ph.D. Johns Hopkins Medicine

Ragaszkodjon a személyre szabott kezelési megoldáshoz

Ha a halláskárosodást megerősítik a hallásjavító egészségügyi szakemberrel való találkozója során, akkor nagy valószínűséggel hallókészüléket írnak fel Önnek. Hallókészülékek messze a leggyakoribb módja annak, hogy a halláskárosodás kezelésére. Segíthetnek a halláskárosodásban szenvedők többségének, különösen akkor, ha a hallókészülékek egy tapasztalt szakembernek voltak megfelelőek.

Ahogy minden ember egyedi, minden ember hallási igényei egyediek. Ezért fontos, hogy ha hallókészüléket kap, azok illeszkednek, programozottak és testre szabottak az Ön konkrét hallási és életmódbeli igényeihez – és hogy hozzáférjenek a megfelelő nyomon követési és utógondozási kezeléshez.


A mai hallókészülékek a modern mérnöki tudományok csodái

Mint más high-tech eszközök, hallókészülékek jelentősen javult az elmúlt években. Kisebbek lettek, jobb hangminőséget kínálnak, és olyan új képességeket tartalmaznak, mint a fitneszkövetés, az esésfelismerés és a nyelvi fordítás.

A "láthatatlan" megoldásoktól kezdve, amelyek mélyen a fülébe illeszkednek, és gyakorlatilag észrevehetetlenek, a tv-ről vagy telefonról hangátvitelt végző vezeték nélküli opciókig a mai hallókészülékek természetesebb hallást biztosítanak, kényelmesebben illeszkednek, és minden eddiginél megbízhatóbban teljesítenek.

A következő: Segítségre való segítség reklezési okok

Gyakori kérdések

Meg kell, hogy egy találkozót a tárgyaláson szakember, mint egy audiológus, hallókészülék szakember vagy ENT egy értékelési, konzultációs és hallásvizsgálat. Sok hallásgondozó szakember ingyenesen kínálja ezt az értékelést.

Tovább olvassa

Csak 5 százaléka halláskárosodás felnőtteknél lehet javítani orvosilag vagy műtétileg. A halláskárosodásban szenvedők túlnyomó többségét hallókészülékekkel kezelik.

Tovább olvassa

Ahogy felkészülnek arra, hogy egy találkozót a tárgyaláson szakmai, van néhány fontos dolog, hogy tartsa szem előtt.

További információ

A mai hallókészülékek sokféle méretben és stílusban érkeznek és kaphatók a fül mögött, teljesen láthatatlan hallókészülékek — és különböző technológiai szinteket tartalmaznak az Ön egyedi igényeinek és költségvetésének.

További információ a lehetőségekről

Igen, rendelkezésre állnak hallókészülékek egyoldali hallásvesztés ellátásához is. A Starkey CROS rendszer kinálata kiterjed azok számára akik esetén:

 • Az egyik oldali fül éphalló, a másik oldalon nincs hallás (CROS)
 • Egyoldalon teljes hallásvesztés, a másik fülön pedig kis-közepes, vagy ettől nagyobb fokú hallásvesztés mérhető (BiCROS)

Tudjon meg többet

Bár a hallókészülék nem képes kiszűrni az összes háttérzajt, fejlett hallókészülékeink célja, hogy csökkentsék a háttérzaj bizonyos típusait, így élvezheti a beszélgetést és javíthatja a kommunikációt olyan helyeken, mint éttermek, üzleti találkozók és társasági összejövetelek.

igen. A legtöbb embernek legfeljebb négy hónapos alkalmazkodási időszakra van szüksége ahhoz, hogy a hallókészülékeik viseléséhez hozzászokjon, és teljes mértékben részesüljön annak előnyeiből. Azonban, meg kell várni, hogy észre nyilvánvaló előnyöket ebben a próbaidőszak alatt. Ne feledje, a hallás szakmai van, hogy segítsen. Ne félj felhívni vagy meglátogatni, hogy megvitassák az aggodalmakat.

Tovább olvassa

Ami még érdekelheti Önt:

 • A hallásvesztés jelentős szerepet játszik kognitív egészségünkben

  Szakértők összefüggést találtak az ellátatlan hallásvesztés esetleges hatásait tekintve a fokozott szellemi hanyatlás és a demencia kockázatának növekedésével kapcoslatban.

  Tudja meg, miért
 • A hallás tesztelése

  Szeretné tudni, hogy van-e hallásvesztése? Ingyenes online tesztünk mindössze 5 percet vesz igénybe.

  Próbálja ki
 • 50 tény a jobb hallásról

  A hallásvesztés kezelésének megszámlálhatatlan pozitív hatása van. Ingyenes útmutatónkban összegyűjtöttünk 50 fontosnak ítélt jellemzőt.

  Töltse le