Halláskárosodás

Mit tegyek
ha hallási problémám van?

Azt hiszem, hallási problémám van. Mit kell tennem?

Fontos, hogy segítséget kapjon a halláskárosodás, amint azt gyanítja, hogy van egy hallási probléma. Ha aggódik a költségek miatt, kérdezze meg, hogy a hallásszakértő kínál-e költségmentes értékelést az első látogatásához. Az első vizsgálathoz audiológushoz, ENT-hez vagy hallókészülék-specialistához fordulhat. Bárkit is hívsz, ne feledd, hogy a korai kezelés kulcsfontosságú. Itt van miért:

Mire készen állnak, hogy kérjen segítséget, az emberek a halláskárosodás (és családtagjaik) már szenvedett társadalmi, pszichológiai, kognitív, pénzügyi és egészségügyi hatások kapcsolatos halláskárosodás. A korai halláskárosodás kezelése kulcsfontosságú az itt felsorolt hatások megelőzésében.

A halláskárosodás társadalmi és pszichológiai hatásai

Kezeletlen halláskárosodás káros lehet a kapcsolatokra. A másokkal való hatékony kommunikáció képtelensége elszigeteltséghez és elidegenedéshez vezet.

 • A kezeletlen halláskárosodás, a puszta erőfeszítés szükséges kommunikálni okoz fáradtságot, ingerlékenység, negativizmus, harag, feszültség, stressz és a depresszió.
 • Mivel olyan nehéz kommunikálni, a halláskárosodás a társadalmi helyzetek elkerüléséhez vagy visszavonásához, a társadalmi elutasításhoz és a magányhoz vezethet.

A halláskárosodás kognitív hatásai

Sok tünete az "öregedő agy", mint például a rossz memória és a képesség, hogy megtanulják az új feladatok, lehet, hogy valóban jelei halláskárosodás. A kutatások azt mutatják, hogy a gondolkodási képesség és a multitask csökken, ha az agy túlóráznak kommunikálni. Azok a halláskárosodás és családtagjaik meg kell érteniük, hogy a tünetek a kognitív hanyatlás valójában tünetei halláskárosodás.

A halláskárosodás hatása a munkahelyek hatékonyságára és keresőképességére

Kezeletlen halláskárosodás is befolyásolhatja a képességét, hogy végre munkát hatékonyan. Tanulmányok által végzett Jobb Hearing Institute kimutatták, hogy egy személy kezeletlen halláskárosodás keres körülbelül $ 23,000 évente kevesebb, mint valaki, aki nem rendelkezik halláskárosodással.

Következő: Halláskárosodás és kognitív hanyatlás

Ami még érdekelheti Önt:

 • 50 tény a jobb hallásról

  A hallásvesztés kezelésének megszámlálhatatlan pozitív hatása van. Ingyenes útmutatónkban összegyűjtöttünk 50 fontosnak ítélt jellemzőt.

  Töltse le
 • A jobb halláshoz vezető út

  Válaszok a leggyakoribb halláskárosodási kérdésekre.

  Válaszok
 • Öt lépés a jobb hallásfelé

  Ingyenes útmutatónk végigvezeti, hogy mit kell tennie halláskárosodás esetén.

  Töltse le