A hallásvesztés gyakori és kezelhető

Minden hatodik 18 életévét betöltött személynek hallásvesztése van.1 Olvasson tovább a hallásvesztésről és arról, hogy milyen módon kezelhető.

video-blurb-archelle

Mi a hallásvesztés?

Hallásvesztésről akkor beszélünk, amikor már nem érzékelünk bizonyos hangokat. Ez világszerte 432 millió felnőttet érint.2 Mivel fokozatosan alakul ki, fontos, hogy tisztában legyünk a hallásvesztés kezdeti tüneteivel.

Típusok és okok A hallásvesztés jelei Megelőzés
People playing jenga.
Couple hugging.

Tudja meg, hogy Önt érinti-e a hallásvesztés

Teszteje hallását! Ingyenes online hallásvizsgálatunk mindössze 5 percet vesz igénybe.

Tesztelje hallását most

A hallásvesztés élete minden területére hatással lehet

A hallás fontos szerepet játszik érzelmi jólétünkben, fizikai egészségünkben és általános életminőségünkben. Ennek ellenére sok ember él hallásvesztéssel, aki nem fordul szakaemberhez, így nem kaphatja meg a megfelelő rehabilitációt. Kutatások igazolják, hogy megfelelő ellátás hiányában nagyobb számban történhet elesés, fordulhat elő elmagányosodás, depresszió, szorongás, és demencia.

Kezelés A segítségkérés okai Segíteni egy szeretett ember
Ladies going to yoga class.

5 lépés a jobb hallás felé

Ha jobban hall, jobban él. Részletes útmutatónk bemutatja, hogyan érhetünk el jobb hallást.

Érje el ingyenes útmtatónkat

Gyakori kérdések

Az idő nagy részében a hallási problémák fokozatosan kezdődnek kényelmetlenség vagy fájdalom nélkül. Mi több, a családtagok gyakran megtanulják, hogy alkalmazkodjanak valaki halláskárosodását anélkül, hogy észrevennénk, hogy csinálja. Íme néhány kérdés, hogy kérdezd meg magadtól, hogy van-e halláskárosodás.

Tovább olvassa

Háromféle halláskárosodás, beleértve: sensorineural halláskárosodás, vezetőképes halláskárosodás és vegyes halláskárosodás. A legtöbb ember elveszíti legalább bizonyos fokú a hallás, ahogy öregszenek, és mire elérik 65 éves és idősebb, minden harmadik ember valamilyen halláskárosodás.

Tovább olvassa

Számos oka van. A legfontosabbak közé tartozik a túlzott zaj, genetika, születési rendellenességek, fertőzések a fej vagy a fül, öregedés, és a reakció a gyógyszerek vagy a rák kezelésére. Minden típusú halláskárosodás különböző okai vannak.

Tovább olvassa

Csak 13 százaléka az orvosok rutinszerűen képernyő halláskárosodás. Mivel a legtöbb ember halláskárosodás hallani csak finom csendes környezetben (mint az orvos irodája), akkor nagyon nehéz az orvos, hogy ismerje el ezt a problémát. Csak egy képzett hallásszakértő tudja meghatározni a hallási probléma súlyosságát, függetlenül attól, hogy részesülhet-e hallókészülékben, és melyik típus lenne a legjobb az ön számára.

Ez a kérdések listája segíthet abban, hogy megkapja a szükséges válaszokat egy hallásspecialistától.

Halláskárosodás bármikor, bármely életkorban előfordulhat. Tény, hogy a legtöbb ember a halláskárosodás (65 százalék) fiatalabb, mint 65 éves korig!

Audiologists specializálódtak tesztelése, értékelése és kezelése halláskárosodás. A hallókészülék-adagolók és -specialisták a hallókészülékek felszerelésére és adagolására képzettek. Az otolaryngológusok a fül, az orr, a torok, a fej és a nyak rendellenességeinek diagnosztizálására és kezelésére specializálódtak.

Tovább olvassa

Az arcmaszkok és a szociális távolságtartás alkalmazása bizonyítottan rontja a beszédértést, emellett a szájról olvasást is jelentősen megnehezíti. A hallókészülékek - valamint az olyan funkciók, mint az Edge Mód és a Maszk Mód - többféleképpen képesek ellensúlyozni a beszédértés vesztését, könnyebbé téve a maszkot viselő embertársaink megértését.