Cseng a füle?

Zümmögés, sípolás, kattogás… ilyen a fülzúgás, másnéven tinnitusz.

Tinnitus Tények

Mi az a tinnitus?

A tinnitus egy orvosi kifejezés arra, amikor csendes hangkörnyezetben sípoló, zúgó hangot hall a fülében, vagy a fejében. A Tinnitus egy audiológiai és neurológiai állapot, amely lehet enyhe, időszakos, súlyos tartós, vagy bárhol a az említett értékek között. Az Egyesült Államokban szolgált veteránok közt kiemelkedő a fülzúgás mint tünet.

Tinnitus tünetek és okok
cta-banner-tinnitus-facts
tinnitus-affecting-your-life

How is tinnitus affecting your life

Hogyan hat a tinnitus az életére?

Válaszoljon hét egyszerű kérdésre, hogy megtudja, milyen hatással lehet Önre fülzúgása.

Indítsa el tinnitus szűrését

Személyreszabott tinnitus enyhítés

A tinnitus nem gyógyítható, de a tünetek enyhíthetők

Sajnos a tinnitusra nincs bizonyított gyógymód, azonban az Amerikai Tinnitus Association elismeri, hogy léteznek kezelések, amelyek enyhíthetik a tinnitus tüneteit. A tinnitus enyhítő technológiai megoldások leginkább két kezelési lehetőségre terjednek ki - hallókészülékek és a hangterápia, amelyek klinikailag bizonyítottan nyugtatják az agyat a tinnitus irritáló hangjának hatásait követően.

Tinnitus technológiai megoldások
tinnitus-no-tinnitus-cure

Vélemények

Személyre szabott tinnitus megkönnyebbülés, hogy tényleg működik

Gyakori kérdések

A tinnitus ("TIN-a-tus" vagy "Tin-EYE-tus") a fülében vagy a fejében lévő hang érzékelésének orvosi kifejezése, ha nincs külső hang. A legtöbb esetben a tinnitus szubjektív zaj, ami azt jelenti, hogy csak az a személy hallja, aki tapasztalja. Jellemzően, az emberek leírják a hangot, mint "cseng a füle," bár mások le, mint szisztáló, zümmögő, whistling, ordító és még csiripelés. Tinnitus lehet szórványos vagy állandó, a kötet kezdve finom legyengítő.

A leggyakoribb ok a hangos zajnak való kitettség - bár a fejsérülések, gyógyszerek, fülzsír, és válogatott egyéb körülmények gyaníthatóan okozó fülgyulladás.

Jelenleg nincs ismert gyógymód a tinnitus: semmi sem bizonyította, hogy ténylegesen, hogy a hang megáll. Vannak azonban olyan módon, hogy kezelni tinnitus és mentességet. Javasoljuk, hogy bárki, aki tinnitus kell látni a tárgyaláson szakmai a tinnitus.

Míg a tinnitus nem okoz halláskárosodást, akkor - nyilvánvaló okokból - akadályozza a hallást. És sok esetben, fülcsés és halláskárosodás diagnosztizálják együtt, mivel mindkettő eredhet zaj okozta károsodása a fülek.

A hallókészülékek segíthetnek elvonni a figyelmet a fülzúgásról azzal, hogy visszaadják a hallásvesztés során elmaradt hangokat.

A tinnitus kezelésének első lépése: találni egy hallásszakértőt egy hallásszakértővel a környéken. Gyors, ingyenes tinnitus teszt hogy többet tudjon meg a tinnitusról és a lehetséges megkönnyebbüléslehetőségekről, amelyeket a találkozón megbeszélhet.

Töltse le az ingyenes tinnitus útmutatót

Ha Ön, vagy egy ismerőse tinnitusban szenved, ingyenes útmutatót kap, hogy megtudja a tényeket, és hogy mi a teendő ilyen esetben.

Érje el az ingyenes útmutatót

Ez is érdekelheti:

 • Ismerje meg a tinnitust

  Végezze el a gyors, ingyenes tinnitus tesztet, hogy jobban megértse a tinnitus mivoltát.

  Tinnitus teszt indítása
 • Vélemények a tinnitus enyhítő technológiai megoldásokról

  Nézze meg, mit mondanak más tinnitus tünteteitől szenvedő emberek a technológiai megoldásainkról.

 • Tinnitusom van, mit tegyek?

  Dr. Archeelle Georgiou ad tanácsot azoknak, akik törődnek fülzúgásukkal.