A segítség relevanda

A halláskárosodás jelentős szerepet játszik számos olyan kérdésben, amelyek hatással vannak életminőségünkre. Ezért a szakértők korai kezelést javasolnak.

A halláskárosodás hatással van érzelmi jólétünkre

Amikor a legjobbunkat halljuk, semmi sem akadályoz meg minket abban, hogy élvezzük a nevetés, a zene, a természet vagy a családdal és barátokkal folytatott beszélgetések hangját. Ezeknek a hangoknak a meghallgatása segít az üzemanyag-szolgáltatásban, és tagadhatatlanul emlékezetesebbé teszi a pillanatokat és élvezetesebbé teszi az életet.

Ha a hallás károsodott, ezek a hangok általunk magától értetődőnek fakulás — ami a kaszkád változások, amelyek hatással lehetnek ránk érzelmileg.

 • A halláskárosodás zavart okozhat
 • A kedvenc hangok kihagyása szomorúsághoz vezethet
 • A kritikus információk kihagyása szorongást okozhat
 • A beszélgetések meghallgatása egyértelműen arra vezethet, hogy kimaradnak
 • A kirekesztettség depresszióhoz és társadalmi elszigeteltséghez vezethet

A halláskárosodás hatással van a fizikai és mentális egészségünkre

Hallás veszteség jelentős szerepet játszik a mi fizikai és mentális jólét & egyre több kutatás összekötő halláskárosodás a demencia és a kognitív hanyatlás. Amikor a legjobbat halljuk, könnyű elkötelezettnek, ébernek és aktívnak maradni.

Ha a hallás károsodott, a térérzetünk csökken, a figyelmeztető jelzések kimaradnak, és visszalépünk a társadalmi tevékenységektől vagy helyzetektől. Ez sebezhetővé teszi a fizikai és mentális egészségünket.

 • A halláskárosodásban szenvedő felnőttek akár 5-ször nagyobb valószínűséggel alakulnak ki demenciában1
 • A halláskárosodás a leesés háromszoros kockázatával jár2
 • A baleseti sérülések akár 50 százalékkal nagyobb valószínűséggel felelősek a halláskárosodásban szenvedőknél3

1.  Forrás: Johns Hopkins Medicine
2.  Forrás: Johns Hopkins Medicine
3.  Forrás: JAMA Otolaryngology-Head & Neck Surgery


A halláskárosodás hatással van a mindennapi életre

A hallás mindennél jobban kötődik a körülöttünk lévő világhoz. Legyen szó akár a barátokkal és a családdal való kommunikációról, a kollégákkal való interakcióról, a preambulumbekezdések, filmek vagy tv-műsorok élvezetéről, vagy az ablakon kívül éneklő madarakra való ébredésről – ha jobban hallasz, egyszerűen jobban élsz.

De ha a hallás károsodott, ezek a kapcsolatok, kölcsönhatások és pillanatok lehet némítani és feszült, amely hatással van a mi életminőség.

 • Hiányzol egy unoka első szava, vagy egy családi vacsora sztorija
 • Úgy érzi, kimaradt egy beszélgetés, vagy egy jó vicc
 • Az egykor szórakoztató társas tevékenységek korlátozása
 • Kevésbé függetlennek, kevésbé magabiztosnak és kevésbé biztonságosnak érzetet
 • A szeretteim eltolására irányuló állandó kérésekkel, hogy ismételjék meg, amit mondtak
 • Nem éled az életet a legteljesebb mértékben, mert a halláskárosodás visszatart

Következő: Segítség egy szeretett személynek

Gyakori kérdések

Bár ön kétségtelenül aggódik a megjelenés, kompenzálja a halláskárosodás tanusítványt kérve az embereket, hogy ismételje meg magukat, helytelenül válaszol az emberek (vagy nem válaszol egyáltalán), vagy akár kivonul a társadalmi helyzetek sokkal nyilvánvalóbb, mint visel hallókészülék. A mai hallókészülékek kicsik, diszkrétek és stílusosabbak, mint valaha. Néhány még láthatatlan.

További információ a hallókészülékek viselésével kapcsolatos gyakori mítoszokról és tényekről

Kutatás az emberek halláskárosodás és jelentős mások azt mutatják, hogy a hallókészülékek játszanak jelentős tényező egy személy társadalmi, érzelmi, pszichológiai és fizikai jólétét.

Ismerje meg, hogyan javíthatják a hallókészülékek az életminőséget

Bár a hallókészülék nem állíthatja vissza a hallását a normális szintre (kivéve a nagyon enyhe halláskárosodásesetet), a hallókészülékeket úgy tervezték, hogy lehetővé tihesse a korábban nem hallható lágy hangok at, és megakadályozzák, hogy a hangos hangok kényelmetlenül hangosak legyenek. Azt is tervezték, hogy javítsa a képességét, hogy megértsék a beszéd, még zajos környezetben.

Tovább olvassa

Úgy tűnik, hogy a kapcsolat a halláskárosodás és a kognitív hanyatlás szerint végzett és közzétett egy csapat orvos a Johns Hopkins és a National Institute on Aging. A tanulmány szerint, "idősebb felnőttek halláskárosodás nagyobb valószínűséggel alakul ki problémák gondolkodás és emlékezés, mint az idősebb felnőttek, akiknek hallása normális."

Tovább olvassa

Halláskárosodás is előfordulhat számos oka lehet. Ahogy az emberek öregszenek, akkor kezdik elveszíteni a halláseredményeként a természetes öregedési folyamat. Hallásának egészsége hozzájárul az Ön általános jólétéhez és életminőségéhez. Kezdje meg az utazást, hogy jobb általános egészségi ma.

Mint sok más high-tech eszközök (TV- készülékek, telefonok, számítógépek), hallókészülékek tapasztalt jelentős technológiai forradalom az elmúlt évtizedben, és különösen az elmúlt néhány évben.

Tovább olvassa

Ami még érdekelheti Önt:

 • Kezelésére vagy nem kezelésére

  Mit kell tennie, ha halláskárosodása van? Ez a rövid videó segíthet a választ.

  Nézd meg most
 • 50 tény a jobb hallásról

  A hallásvesztés kezelésének megszámlálhatatlan pozitív hatása van. Ingyenes útmutatónkban összegyűjtöttünk 50 fontosnak ítélt jellemzőt.

  Töltse le
 • A hallásvesztés jelentős szerepet játszik kognitív egészségünkben

  Szakértők összefüggést találtak az ellátatlan hallásvesztés esetleges hatásait tekintve a fokozott szellemi hanyatlás és a demencia kockázatának növekedésével kapcoslatban.

  Tudja meg, miért