Halláskárosodás

Helyreállíthatja-e a hallókészülék?

A hallókészülékek gyógyítják a halláskárosodásomat?

A legtöbb amerikai halláskárosodással lehet kezelni hallókészülékekkel. Orvosi kezelések és sebészeti eljárások hasznosak csak öt százaléka felnőttek halláskárosodás.

A hallókészülékek nem tudják gyógyítani a halláskárosodást, de segíthetnek újra jobban hallani.

A hallás egy összetett folyamat, amely a fülekkel kezdődik és az agyban végződik, ahol az információ fogadása, tárolása és "dekódolása" valamivé, amit megértünk.

Amikor hallókészülékeket ad hozzá a hallás növeléséhez, az agy hirtelen regisztrálja a rég elveszett hangokat. Az erősítéshez való alkalmazkodás időt, kitartást és türelmet igényel. Ön lényegében átképzése az agyad, hogy értelmezze a hangokat, összpontosítani néhány és a szűrő mások ki - ahogy te természetesen, amikor a hallás normális volt.

Hallókészülékei javíthatják a hallási világgal való hallási és kommunikációs képességét, de nem tudják "meggyógyítani" a halláskárosodását – ahogy a szemüveg nem "gyógyítja meg" a rövidlátást vagy a távollátást. Ezek olyan eszközök, amelyek segítenek a probléma kezelésében, és bár jelentősen hozzájárulhatnak a jobb életminőséghez, nem tökéletesek. Még a sikeresen felszerelt hallókészülékek, akkor is nehezen tárgyaláson is bizonyos helyzetekben. Meg fogja találni a módját, hogy alkalmazkodjanak az új hallókészülékek, beleértve figyeli az emberek et közelebbről, mert beszélnek, és folyamatosan háttérzaj a minimumra, ha lehetséges.

Ami még érdekelheti Önt:

 • A hallás tesztelése

  Szeretné tudni, hogy van-e hallásvesztése? Ingyenes online tesztünk mindössze 5 percet vesz igénybe.

  Próbálja ki
 • Hallókészülék kereső

  Találja meg az Önnek legmegfelelőbb hallókészüléket

  Tovább
 • Időpontfoglalás

  Foglaljon időpontot, hogy hallásszakértőink segíthessenek Önnek.

  Időpontfoglalás