Adatvédelmi nyilatkozat

STARKEY ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

HATÁLYOS 2020. JANUÁR 1-TŐL.

Utoljára módosítva: 2022. április – Módosítások: a Starkey elérhetőségi adatainak frissítése, az egyes Starkey termékekben és szolgáltatásokban elérhető egészségügyi és wellness funkciók frissített leírása, valamint további információk rendelkezésre bocsátása a Starkey klinikai vizsgálataiban résztvevőktől gyűjtött információkról.

BEVEZETÉS
A Starkey-nál nagyra értékeljük a közös munkát és tiszteletben tartjuk magánéletét. Elkötelezettek vagyunk a magánélethez fűződő jogainak védelme mellett, és tiszteletben tartjuk az Önre vonatkozó magánélet- és adatvédelmi törvényeket, köztük a CCPA-t és az Általános Adatvédelmi Rendeletet (GDPR).

A jelen adatvédelmi szabályzat meghatározza a Starkey-val megosztott információkkal kapcsolatos adatvédelmi jogait, valamint azt, hogy hogyan léphet kapcsolatba velünk a jogai gyakorlása érdekében. Az adatvédelmi szabályzat azt is meghatározza, hogy a Starkey hogyan gyűjti, használja fel és osztja meg az Önnel kapcsolatos személyazonosításra alkalmas információkat (személyes adatok) a Starkey termékeinek és szolgáltatásainak használata során. Termékek és szolgáltatások: weboldalaink, e-áruházaink, mobilalkalmazásaink, szoftveralkalmazásaink, hallókészülékeink és hallásgondozó szakembereink. A Starkey a jelen adatvédelmi szabályzatnak megfelelően végzi az Ön személyes adatainak gyűjtését, feldolgozását és megosztását.

A jelen adatvédelmi szabályzatban a „Starkey”, a többes szám első személyű névmás és annak ragozott alakjai arra a Starkey társaságra vonatkoznak, amellyel Ön kapcsolatba lép, vagy amely azokat a termékeket és szolgáltatásokat nyújtja Önnek, amelyekhez kapcsolódóan Ön a személyes adatait megosztja.

Tekintettel a hatályos adatvédelmi törvények szerinti jogaira, személyes adatainak adatkezelője a Starkey Laboratories, Inc.

Ön kapcsolatba léphet a Starkey adatvédelmi tisztviselőjével:

Starkey Laboratories, Inc.
Attn: Data Protection Officer (Adatvédelmi tisztviselő)
6700 Washington Avenue S., Eden Prairie, MN 55344, USA
+1-800-627-5762
Data_Privacy@starkey.com

A Starkey a következő információkat gyűjti, beleértve a személyes adatokat is, ha Ön kapcsolatba lép velünk, és használja termékeinket és szolgáltatásainkat:

Vásárlási és jótállási információk: olyan információkat jelent, beleértve a személyes adatokat is, amelyeket Ön a Starkey termékeinek és szolgáltatásainak vásárlása során megadhat nekünk, beleértve a termékjótállás alapján fennálló jogait. A vásárlási és jótállási információk tartalmazhatják az Ön pénzügyi adatait, kapcsolattartási adatait, például nevét, szállítási és számlázási címét, telefonszámát és e-mail címét, termékazonosító adatait, például hallókészüléke sorozatszámait, valamint egészségügyi információit, például audiogramját és füllenyomatát (forma).

Weboldal-információk: olyan információkat jelent, amelyeket Ön közvetlenül megad, vagy más módon bocsát rendelkezésre vagy tesz közzé, beleértve azokat a személyes adatokat, amelyek weboldalaink használata és elérése során jutnak a tudomásunkra. A weboldal-információk a weboldalunk eléréséhez használt technológiára vonatkozó információkat tartalmaznak, beleértve az IP-címet, az internetszolgáltatót, a böngészőket, alkalmazásokat és eszközöket. A weboldal-információk a weboldalainkon végzett tevékenységeinek adatait is tartalmazzák, például, hogy mennyi ideig tartózkodott egy weboldalon, milyen tartalomra kattintott vagy fért hozzá, valamint információkat tartalmaznak a weboldalunk előtt vagy után meglátogatott egyéb weboldalakról. A weboldal-információk magukban foglalják mindazt, amit Ön a weboldalon keresztül elküldött, például egy webes űrlapot a „kapcsolatfelvételhez”, a weboldalainkon keresztül velünk folytatott „csevegési” kommunikáció tartalmát, vagy ha állásra jelentkezik weboldalaink foglalkoztatásügyi funkcióján keresztül.

Hallókészülékkel és az alkalmazás használatával kapcsolatos információk: : az Ön által megadott vagy hallókészülékeink, alkalmazásaink vagy mindkettő használata során keletkező információkat jelenti, beleértve a személyes adatokat is. A hallókészülékkel és az alkalmazás használatával kapcsolatos információk magukban foglalják a következőket:

 • A hallókészülék és az alkalmazás funkcióihoz megadott információk, beleértve az Ön nevét, címét, születési dátumát, nemét, magasságát, súlyát és audiogramját, valamint a hallókészülék programozásával kapcsolatos információkat, az Ön által azonosított harmadik felek kapcsolati adatait, és minden egyéb adatot, amelyet a hallókészülék és az alkalmazás használatával kapcsolatban ad meg.
 • Információk az alkalmazás használatáról és az alkalmazás funkcióiról, például arról, hogy mikor aktivál és használ egy adott funkciót, valamint a használat mértékéről vagy időtartamáról. Ez támogatja a Starkey-t az optimális funkcionalitás és általános felhasználói élmény biztosításában. A Starkey bizonyos műszaki információkat is naplóz, beleértve az internetes protokollra vonatkozó információkat és az eszközeseményekre vonatkozó információkat, például az összeomlásokat, a rendszertevékenységet, a hardverbeállításokat, valamint a kérelmek dátumát és időpontját.
 • A használati idő és a környezet besorolása, amelyben a hallókészüléket használják. Ez ahhoz szükséges, hogy a Starkey biztosítani tudja a termékek és szolgáltatások bizonyos funkcióit. Ön letilthatja az ilyen adatok gyűjtését, de az korlátozhatja termékeink és szolgáltatásaink működését.
 • A fizikai tevékenységgel kapcsolatos információk, például a felhasználó által megtett lépések száma, vagy ha a felhasználó elesik. Az ilyen tevékenységekkel kapcsolatos információk gyűjtése és nyomon követése megkövetelheti, hogy először engedélyezzen és megfelelően beállítson bizonyos funkciókat termékeinkben és szolgáltatásainkban.
 • Ha mobileszközén aktiválva van és működik a földrajzi helymeghatározási funkció (más néven „helyszolgáltatások”, „GPS nyomkövetés”, vagy más kifejezések), akkor a Starkey helyadatokat gyűjthet, amikor Ön valamelyik alkalmazásunkat használja. Leállíthatja ezen információk gyűjtését, ha letiltja a földrajzi helymeghatározás funkciót mobileszközén.

Egészségügyi és beteginformációk: olyan információkat jelent, amelyeket Önről az időpontkérése során gyűjtöttünk, beleértve az Ön nevét és elérhetőségeit, például telefonszámát vagy e-mail-címét, valamint hallásgondozási szükségleteire vonatkozó információkat, beleértve az egészségügyi adatokat, valamint az Önnel kapcsolatos kapcsolatfelvételi módokat. Ezen túlmenően, amennyiben részt vesz a Starkey klinikai vizsgálatában, további információkat gyűjthetünk, beleértve az Ön társadalombiztosítási számát is.

Kommunikációs információk: olyan információkat jelent, amelyeket Ön a Starkey-val folytatott kommunikáció során bármilyen módon, bármilyen okból megad, beleértve a személyes adatokat is. A kommunikációs információk közé tartoznak az Ön által telefonon megadott információk, amelyek magukban foglalhatják az Ön nevét, telefonszámát, címét, e-mail-címét, az eszköz sorozatszámát, valamint a velünk folytatott telefonhívások tartalmát.

Az Ön által felhatalmazott harmadik fél által Önnel kapcsolatban megosztott információk: az Ön személyes adatait jelenti, amelyeket egy harmadik fél bocsátott rendelkezésünkre, mivel Ön felhatalmazta a harmadik felet ezek megosztására. Például felhatalmazhatja hallásgondozó szakemberét, hogy megossza személyes adatait a Starkey-val, amelyek magukban foglalhatják az Ön kapcsolatfelvételi, pénzügyi és egészségügyi adatait. Olyan weboldalakon is gyűjtünk személyes adatokat Önről, amelyeket harmadik felek, például külsős hallásgondozó szakemberek számára kezelünk.

Névtelen információk: olyan információkat jelent, amelyek nem teszik lehetővé az Ön azonosítását, vagy más módon nem teszik Önt azonosíthatóvá. Gyűjtünk például általános információkat arról, hogy milyen típusú mobileszközt és mobil operációs rendszert használ a termékeink és szolgáltatásaink eléréséhez és az azokkal való interakcióhoz, valamint általános információkat gyűjtünk hallókészülékeiről, például a márkáról és típusáról, és a hallókészülékek által használt firmware-ról. Egyes esetekben a Starkey összesítheti és megszüntetheti az adatok azonosítását, hogy eltávolítson minden olyan információt, amely az Ön azonosítására használható fel, ezáltal anonimizálva őket. A névtelen információk nem minősülnek személyes adatnak a jelen adatvédelmi szabályzat és a vonatkozó jogszabályok szerint.

Személyes adatait azért gyűjtjük, mert szükségesek az Ön által választott termékek és szolgáltatások funkcióinak biztosításához. A Starkey továbbá törvényes üzleti célokra, a Starkey és ügyfelei védelmére, valamint jogi okokból gyűjti az Ön személyes adatait. Jogos érdekeink alapján csak akkor gyűjtjük és dolgozzuk fel személyes adatait, ha megállapítottuk, hogy jogos érdekeinket nem írják felül az Ön magánélet- és adatvédelmi jogai.

A Starkey-val folytatott interakciójától, valamint termékeink és szolgáltatásaink használatától függően a következő okokból gyűjthetjük az Ön személyes adatait:

 • a termékeinkhez és szolgáltatásainkhoz való hozzáférés biztosítása és azok használata önállóan vagy egészségügyi szolgáltatója segítségével;
 • termékeink és szolgáltatásaink működtetése, karbantartása és fejlesztése;
 • az Önnel kötött szerződés megkötése, teljesítése és felmondása;
 • az időpontok ütemezése és az Önnel folytatott kommunikáció;
 • állásra jelentkezésének összeállítása és feldolgozása;
 • fontos adminisztratív értesítések vagy visszaigazolások, valamint műszaki értesítések küldése, például a frissítésekkel és a biztonsági figyelmeztetésekkel kapcsolatban;
 • az Ön megjegyzéseinek és kérdéseinek megválaszolása és ügyfélszolgálat biztosítása;
 • a termékeinkkel és szolgáltatásainkkal való visszaélés megelőzése, valamint bármely lehetséges fenyegetés vagy visszaélés kivizsgálása és kezelése;
 • védelem és elrettentés a csalárd, jogosulatlan vagy illegális tevékenységtől, illetve annak kivizsgálása;
 • a Starkey és ügyfelei jogainak és tulajdonának védelme, beleértve a jogi követeléseket is;
 • hirdetési és promóciós tevékenységeink nyomon követése és elemzése;
 • marketing vagy promóciós közlemények küldése, amelyek az Ön viselkedésén és személyes adatain alapulhatnak, és amelyek az Ön beállításaitól függően közösségi értesítéseket, felméréseket vagy egyéb hírleveleket tartalmazhatnak; valamint
 • bármely olyan cél teljesítése, amelyhez Ön hozzájárulását adta részünkre.

Weboldalaink egyes funkciói lehetővé teszik, hogy Ön online űrlap használatával kommunikáljon velünk. Amennyiben közlésére választ kell küldenünk Önnek, azt megtehetjük e-mailben is. Az e mail-válasz vagy -visszaigazolás tartalmazhatja az Ön személyes adatait, beleértve a nevét és elérhetőségeit. Nem tudjuk garantálni, hogy az Önnek küldött e-mailjeink védettek az illetéktelen felderítéssel (interception) szemben.

Ha a törvény előírja, bizonyos marketingkommunikációkat megelőzően az Ön hozzájárulását kérjük. A hozzájárulást bármikor visszavonhatja adatvédelmi tisztviselőnk megkeresésével. A részletekért tekintse meg a jelen adatvédelmi szabályzat Kik vagyunk? című részét. A marketingkommunikációban található útmutató segítségével Ön bármikor leiratkozhat a jövőbeni üzleti információk, például marketing e-mailek fogadásáról.

Az Ön hallásával és tartózkodási helyével kapcsolatos információk esetében az ilyen információk felhasználása előtt az Ön hozzájárulását kérjük. Hozzájárulását bármikor visszavonhatja, ha eszköze beállításaiban letiltja a helymeghatározást, vagy amennyiben lehetséges, a termékeinkben és szolgáltatásainkban található funkciók használata során kikapcsolhatja a földrajzi helymeghatározási adatok nyomon követését, vagy megszüntetheti a Starkey hozzáférését az Ön fiókjához (például a mobilalkalmazás törlésével).

Ön közvetlenül bocsátja az információkat a Starkey rendelkezésére.
Azokat az információkat gyűjtjük, amelyeket Ön termékeink és szolgáltatásaink vásárlásakor és használatakor bocsát rendelkezésünkre. Ha letölt például egy Starkey mobilalkalmazást, hogy felhasználói fiókot hozzon létre, párosítsa az alkalmazást hallókészülékeivel, valamint aktiválja és használja az alkalmazás funkcióit, szükség lehet arra, hogy információkat adjon meg a Starkey számára. Az Ön által a rendelkezésünkre bocsátott adatok között lehetnek személyes adatok, például az Ön neve, címe, születési dátuma, neme, magassága, súlya és audiogramja, a hallókészüléke programozásával kapcsolatos információk, harmadik felek kapcsolati adatai, valamint minden egyéb adat, amelyet termékeink és szolgáltatásaink használatával kapcsolatban ad meg.

Ön közvetetten bocsátja az információkat a Starkey rendelkezésére (technológiával, például cookie-kkal gyűjtve).
Nyomon követési technológiát, például cookie-kat használunk, hogy információkat gyűjtsünk arról, hogyan használja termékeinket és szolgáltatásainkat, valamint biztosítsuk az alapvető szolgáltatásokat, a funkcionalitást, és a termékeink és szolgáltatásaink személyre szabását. A bekezdés célja, hogy tájékoztatást nyújtson a cookie-k általunk történő használatáról és az Ön eszközén való tárolásáról weboldalaink felkeresése során annak érdekében, hogy Ön eldönthesse, engedélyezi-e a cookie-k elhelyezését az eszközén.

Ha Ön az Európai Gazdasági Térségben tartózkodik, kérjük, a cookie-k és más kapcsolódó nyomon követési technológia használatára vonatkozó további információkért tekintse meg Cookie szabályzatunkat.

A cookie-k kis szöveges fájlok, amelyeket egy felkeresett weboldal tárolhat az Ön számítógépén. A cookie-kat széles körben használják a weboldalak működésének és hatékonyabb működésének elősegítésére, valamint a webszolgáltatások és funkciók biztosítása érdekében a felhasználók számára.

A cookie-k lehetnek „állandó” vagy „munkamenet” cookie-k. Az állandó cookie egy webszerver által a webböngészőnek küldött szöveges fájlból áll, amelyet a böngésző a beállított lejárati dátumig tárol (kivéve, ha a felhasználó a lejárati dátum előtt törli). A munkamenet-cookie vagy ideiglenes cookie a felhasználói munkamenet végén, a webböngésző bezárásakor lejár.

A webjelzők kis fájlok (más néven „pixelek”, „képcímkék” vagy „script címkék”), amelyek betölthetők weboldalainkra, alkalmazásainkra és eszközeinkre, és a cookie-kkal együttműködve azonosítják felhasználóinkat, és névtelen adatokat szolgáltatnak tevékenységükről.

Egyes joghatóságok adatvédelmi jogszabályai megkövetelik, hogy az Ön hozzájárulását kérjük a cookie-k tárolása vagy az eszközéhez történő elérése előtt azzal a kivétellel, hogy nem szükséges hozzájárulást kérnünk olyan cookie-k használatához, amelyek termékeink és szolgáltatásaink biztosításához feltétlenül szükségesek.

 • Az alapvetői cookie-k szükségesek ahhoz, hogy az Ön számára alapvető weboldalfunkciókat, személyre szabást és böngészési előzményeket biztosítsanak. Például preferencia-cookie-ra van szükségünk ahhoz, hogy nyilvántartást vezessünk az Ön hozzájárulási vagy elutasító preferenciáiról, így ezeket a jövőbeni látogatások során tiszteletben tartjuk. Ezeket csak a böngésző beállításainak módosításával lehet letiltani. A Starkey nem osztja meg ezeket az információkat harmadik felekkel.
 • A funkcionális cookie-k help us customize our website content based on your preferences, to provide you with a more personal experience on our websites. The information these cookies collect may be anonymized and does not include browsing activity on third-party websites.
 • Az elemző cookie-kat arra használjuk, hogy információkat gyűjtsünk a weboldalaink forgalmáról és a weboldalainkon végzett felhasználói tevékenységről. Az információk összesítettek és névtelenek, és nem azonosítanak egyetlen látogatót sem. Tartalmazza a weboldalaink látogatóinak számát, a felkeresett oldalakat és egyéb hasonló információkat. Ezeket az információkat weboldalaink működtetésének, karbantartásának és fejlesztésének elősegítésére használjuk.
 • Közösségi média cookie-k. Lehetővé tesszük a felhasználók számára, hogy megosszák a weboldalainkra mutató hivatkozásokat olyan közösségi oldalakon, mint a Facebook és a Twitter. Ezek a cookie-k nem állnak az ellenőrzésünk alatt. Kérjük, olvassa el a közösségi médiaszolgáltató megfelelő adatvédelmi szabályzatát a cookie-k működéséről.
 • Cookie-k letiltása. A legtöbb webböngésző a böngésző beállításain keresztül lehetővé teszi a cookie-k szabályozását. Webböngészőjének beállításával elkerülheti a cookie-k fogadását. Ez azonban azt eredményezheti, hogy a weboldal nem működik megfelelően. A cookie-k blokkolásának módja a használt webböngészőtől függ. Útmutatásért tekintse meg a „Súgót” vagy a megfelelő menüt a webböngészőjében.

Ha többet szeretne megtudni a cookie-król, beleértve a beállított cookie-k megtekintését, valamint azok kezelésének és törlésének módját, látogasson el a következő weboldalra: www.allaboutcookies.org. Ha le szeretne iratkozni a Google Analytics általi nyomon követésről, látogasson el a következő weboldalra: tools.google.com/dlpage/gaoptout. Jelenleg nem válaszolunk a böngésző által küldött „Nyomon követés elutasítása” jelzésekre.

Ön felhatalmaz egy harmadik felet az Ön adatainak a Starkey számára történő megadására
Ön felhatalmazhat egy harmadik felet, például hallásgondozó szakemberét, hogy a Starkey számára információkat adjon Önről. Például felhatalmazhatja hallásgondozó szakemberét, hogy rendelkezésre bocsássa személyes adatait a Starkey részére, amelyek magukban foglalhatják kapcsolatfelvételi, pénzügyi és egészségügyi adatait. Olyan weboldalakon is gyűjtünk személyes adatokat Önről, amelyeket harmadik felek, például hallásgondozó szakemberek számára kezelünk.

Az Ön által kijelölt harmadik felek. Személyes adatait megoszthatjuk harmadik felekkel, ha ehhez Ön hozzájárult. Erre példa, ha termékeink és szolgáltatásaink vészhelyzeti riasztási funkciójában Ön harmadik fél kapcsolattartókat azonosít, és ezek a kapcsolattartók hozzájárultak ahhoz, hogy értesítéseket kapjanak, akkor bizonyos személyes adatokat kaphatnak Önről.

Külső feldolgozás. Személyes adatait megoszthatjuk külső szolgáltatóinkkal, akik olyan szolgáltatásokat nyújtanak, mint az adatelemzés, a fizetések feldolgozása, az információs technológia és a kapcsolódó infrastruktúra, az e-mailek kézbesítése és más hasonló szolgáltatások. Megköveteljük, hogy külső szolgáltatóink az Ön személyes adatait csak az általunk kért szolgáltatások nyújtásához használják fel az utasításaink alapján, valamint adatvédelmi szabályzatainknak és minden egyéb szükséges titoktartási és biztonsági intézkedésnek megfelelően.

Jogi okokból. Megoszthatjuk személyes adatait, ha szükségesnek vagy helyénvalónak tartjuk a) a vonatkozó jogszabályok betartása érdekében; b) bűnüldöző vagy szabályozó hatóság, szerv vagy ügynökség észszerű kérésére; c) jogi követelések előterjesztése vagy védelme érdekében; d) ha szakmai tanácsot kérünk (beleértve a jogi tanácsot is) az auditokkal és üzleti tevékenységünkkel kapcsolatban, és ezt a társaságunk irányításával kapcsolatos jogos érdekeinknek tekintjük; e) szerződéseink érvényesítése érdekében; és f) a saját, Ön, vagy mások jogainak, magánéletének, biztonságának vagy tulajdonának védelme érdekében. Nem töröljük a személyes adatokat, ha azok nyomozás vagy vita szempontjából relevánsak; a vonatkozó információkat az ügy teljes megoldásáig tároljuk.

Társaságunk új tulajdonosa. Személyes adatait megoszthatjuk harmadik féllel (az új tulajdonossal) egy vagy több gazdasági egységünk egyesülése, felvásárlása, feloszlása vagy eladása esetén. Ebben az esetben az Ön személyes adatait a harmadik fél ügylethez kapcsolódó tanácsadóival is megosztjuk.

Leányvállalatok. Személyes adatait megoszthatjuk a Starkey tulajdonában lévő más társaságokkal (leányvállalatok). Leányvállalataink kötelesek megvédeni a személyes adatokat a hatályos magánélet- és adatvédelmi törvényekkel összhangban.

A Starkey azon dolgozik, hogy megvédje az összegyűjtött információkat, többek között adminisztratív és technikai biztonsági intézkedések alkalmazásával annak érdekében, hogy megvédje az információkat a jogosulatlan hozzáféréstől, elvesztéstől, visszaéléstől, sérüléstől, megváltoztatástól és megsemmisítéstől. A Starkey kereskedelmileg elfogadott eszközöket használ személyes adatai védelmére, beleértve a titkosítást is, de nem tudjuk garantálni azok teljes biztonságát.

Kérjük, haladéktalanul lépjen kapcsolatba adatvédelmi tisztviselőnkkel, ha okkal feltételezi, hogy személyes adatai vagy bármely termékünk és szolgáltatásunk védelme nem biztosított, vagy jogosulatlan módon hozzáférhetővé válik. Ha gyanúsnak tűnő üzenetet kap a Starkey-tól, ne nyissa meg és ne válaszoljon rá, hanem forduljon adatvédelmi tisztviselőnkhöz.

Az Egyesült Államok Szövetségi Kereskedelmi Bizottsága honlapján további információkat olvashat arról, hogyan védekezhet a személyazonosság-lopás ellen: https://consumer.ftc.gov/articles/how-protect-your-privacy-online.

Ha Ön az Európai Gazdasági Térségben tartózkodik, akkor a GDPR értelmében bizonyos adatvédelmi jogokkal rendelkezik. A Starkey-val folytatott interakciójától, valamint termékeink és szolgáltatásaink használatától függően a Starkey a következő jogi alapokon gyűjti és dolgozza fel az Ön személyes adatait:

 1. Ha szükséges az Önnel kötött szerződés megkötéséhez, teljesítéséhez és felmondásához, valamint termékeink és szolgáltatásaink nyújtásának biztosításához, és azok használatának megkönnyítéséhez.
 2. Mert Ön hozzájárult.
 3. Ha szükséges társaságunk működéséhez és jogos üzleti érdekeink érvényesítéséhez, amennyiben érdekeinket nem írják felül az Ön magánélet- és adatvédelmi jogai.
 4. A törvények betartása érdekében.

A Starkey észszerű lépéseket tesz annak érdekében, hogy lehetővé tegye az Ön személyes adatainak helyesbítését, módosítását, törlését vagy felhasználásának korlátozását.

Leiratkozás és elutasítás. Bármikor kapcsolatba léphet velünk, hogy leiratkozzon a) a promóciós és marketingkommunikációról; elutasítsa b) személyes adatainak bármilyen új feldolgozását, amelyet az eredeti célon túlmenően végzünk; és c) személyes adatainak határokon átnyúló továbbítását. Felhívjuk figyelmét, hogy termékeink és szolgáltatásaink egyes funkcióinak használatát befolyásolhatja a leiratkozás.

Tiltakozás az adatkezelés ellen. Ön kérheti tőlünk, hogy ne használjuk tovább személyes adatait, amennyiben már nincs szükségünk rájuk termékeink és szolgáltatásaink biztosításához, vagy más jogos okokból.

Hozzáférés. Kérheti tőlünk annak visszaigazolását, hogy kezeljük-e személyes adatait, és bármikor kérhet hozzáférést az Önről gyűjtött személyes adatokhoz, ha közvetlenül kapcsolatba lép velünk.

Frissítés. Kérheti tőlünk, hogy helyesbítsük személyes adatait, ha azok helytelenül szerepelnek nyilvántartásunkban.

Áthelyezés. Kérheti személyes adatainak más társaságokhoz való áthelyezését. Kérheti, hogy személyes adatait könnyen olvasható formátumban bocsássuk rendelkezésre.

Törlés. Bizonyos helyzetekben Ön kérheti tőlünk, hogy ne használjuk tovább személyes adatait, illetve töröljük őket, beleértve azokat az eseteket is, amikor már nincs szükségünk rájuk a szolgáltatásaink nyújtásához.

Ha gyakorolni kívánja ezeket a jogokat, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a következő elérhetőségeken:

Starkey Laboratories, Inc.
Attn: Data Protection Officer (Adatvédelmi tisztviselő)
6700 Washington Avenue S.,
Eden Prairie, MN 55344, USA
+1-800-627-5762
Data_Privacy@starkey.com

Kérelmében egyértelműen jelezze, hogy a) a kérelme milyen személyes adatokra vonatkozik, és b) a fenti jogok közül melyiket kívánja gyakorolni. Az Ön védelme érdekében kérelmének végrehajtása előtt igazolnunk kell személyazonosságát. Általában egy hónapon belül igyekszünk eleget tenni kérelmének, és jelezzük Önnek, ha több időre van szükségünk.

Felhívjuk figyelmét, hogy a hatályos törvények értelmében ezek a jogok korlátozottak lehetnek, például ha az Ön adatait jogi eljárásokban használják fel. Előfordulhat, hogy bizonyos információkat meg kell őriznünk nyilvántartási célból, vagy olyan ügyletek befejezéséhez, amelyeket Ön a változtatásra vagy törlésre irányuló kérelme előtt kezdeményezett, kivéve, ha a törvény hosszabb megőrzési időszakot ír elő vagy engedélyez (például szabályozási okokból).

A Starkey EU-képviselője a GDPR 27. cikke értelmében a Starkey Laboratories GmbH, amelynek székhelye: Weg beim Jäger 218, 22335 Hamburg, Németország, telefonszáma +49 40 4294730.

Amennyiben promóciós e-maileket kap tőlünk, az e-mailekben található linkre kattintva leiratkozhat róluk. Nem iratkozhat le az adminisztratív üzenetek fogadásáról (például a termékeink és szolgáltatásaink használatával vagy az általunk biztosított hallásgondozással kapcsolatos kommunikációról).

Amennyiben a vonatkozó jogszabályok lehetővé teszik, a Starkey termékei és szolgáltatásai különböző országokban, köztük az Amerikai Egyesült Államokban található szerverek és egyéb műszaki erőforrások használatával is szállíthatók. Ezért az Ön személyes adatait továbbíthatjuk és feldolgozhatjuk azon országon kívülre, amelyben tartózkodik, beleértve az Európai Gazdasági Térségen (EGT) kívülre is. Ha személyes adatokat továbbítunk azon az országon vagy régión kívülre, ahol Ön tartózkodik, akkor személyes adatainak védelmét általában azáltal biztosítjuk, hogy az átvitelt az Európai Bizottság által jóváhagyott Általános Szerződési Feltételek szerint végezzük, biztosítva az Ön adatainak biztonságos és a jelen adatvédelmi szabályzatnak megfelelő kezelését. További információért, kérjük, forduljon adatvédelmi tisztviselőnkhöz.

Ha Ön szerződést kötött a Starkey-val, személyes adatait a szerződéses jogviszony időtartama alatt megőrizzük, és a Starkey a jelen adatvédelmi szabályzatban leírtak szerint és a hatályos törvényeknek megfelelően felhasználhatja őket. A Starkey megőrzi az Ön adatait a jogi követelések elleni védekezéshez szükséges további ideig is.

Ha Ön személyes adatainak törlését kéri a Starkey-tól, a Starkey nyilvántartásba veszi a kérelmét, hogy a jövőben is tiszteletben tartsa azt. A Starkey ezután törli az Ön által törölni kért személyes adatokat a törvényi megőrzési követelményekre és a törlési kérelmek alóli kivételekre figyelemmel.

A kaliforniai fogyasztóvédelmi törvény (CCPA) előírja, hogy a kaliforniai lakosok számára bizonyos információkat nyújtsunk arról, hogyan kezeljük személyes adataikat.

A személyes adatok CCPA szerinti kategóriái
A Starkey a CCPA által meghatározott alábbi kategóriájú személyes adatokat gyűjti:

 1. Azonosítók
 2. Ügyfélnyilvántartások
 3. Biometrikus adatok
 4. Internetes vagy hálózati tevékenység
 5. Földrajzi helymeghatározás
 6. Érzékszervi adatok
 7. Szakma vagy foglalkoztatás
 8. Következtetések

A jelen adatvédelmi szabályzatban részletesen leírtak szerint a Starkey ezeket az információkat gyűjti, ha Ön felkeresi weboldalainkat, vagy megvásárolja és használja termékeinket és szolgáltatásainkat. Személyes adatait azért gyűjtjük, mert azok termékeink és szolgáltatásaink biztosításához, működtetéséhez, karbantartásához és támogatásához, valamint üzleti tevékenységünk adminisztrálásához és népszerűsítéséhez szükségesek. Kérjük, további információkért tekintse meg adatvédelmi szabályzatunk többi bekezdését, beleértve a „Miért gyűjti a Starkey az Ön személyes adatait?” és a „Hogyan gyűjti a Starkey az Ön személyes adatait?” című bekezdéseket.

Jogok gyakorlása
A kaliforniai lakosoknak jogukban áll a következő kérelmeket benyújtani, 12 havonta legfeljebb kétszer:

 1. Önnek jogában áll a Starkey által konkrétan Önről gyűjtött személyes adatok rendelkezésre bocsátását kérni.
 2. Önnek jogában áll kérni, hogy a Starkey ossza meg Önnel, milyen személyes adatokat gyűjtését, felhasználását, közlését és eladását végzi.
 3. Önnek jogában áll kérni, hogy a Starkey törölje az Önről gyűjtött személyes adatokat (bizonyos kivételektől eltekintve).
 4. Önnek jogában áll megtiltani a személyes adatainak eladását.

Az adatokhoz való hozzáféréshez és az adatok törléséhez való jogát az alábbiak szerint gyakorolhatja:

 • Küldjön nekünk e-mailt a következő címre: Data_Privacy@starkey.com; vagy
 • Telefonon vegye fel a kapcsolatot adatvédelmi tisztviselőnkkel a következő telefonszámon: +1-800-627-5762.

Ez a bekezdés nem foglalkozik és nem vonatkozik az egészségbiztosítási hordozhatóságról és elszámoltathatóságról szóló törvény (HIPAA) és a kaliforniai egészségügyi adatokról szóló törvény hatálya alá tartozó védett egészségügyi információk kezelésére, beleértve az Ön hallókészülékén vagy a Thrive alkalmazáson keresztül gyűjtött adatokat, vagy bármely egyéb személyes adatot, amelyre a CCPA 1798.145. §-a c)–f) pontja értelmében mentesség vonatkozik.

A Starkey pénzért nem adja el az Ön adatait. Bizonyos harmadik felek számára közzétesszük az Ön adatait, akik értékes szolgáltatásokat nyújtanak nekünk, például elemzési és hirdetési szolgáltatásokat, amelyek álláspontunk szerint nem minősülnek „eladásnak” a CCPA értelmében. A harmadik felek kategóriái, akikkel az elmúlt 12 hónapban személyes adatokat osztottunk meg, magukban foglalják a harmadik felektől származó hirdetési és weboldalelemzési integrációkat.

Amennyiben azt kívánja, hogy adatait a „Személyes adatok eladásának tilalma” nyilvántartásunkban őrizzük, kérjük, vegye fel a kapcsolatot az adatvédelmi tisztviselőnkkel a következő e-mail címen: Data_Privacy@starkey.com. 12 hónap elteltével arra kérhetjük, hogy frissítse preferenciáit.

A Kaliforniai Polgári Törvénykönyv 1798.83 §-a lehetővé teszi azon látogatóknak, akik kaliforniai lakosok, hogy bizonyos információkat kérjenek a személyes adatok harmadik feleknek történő közvetlen, marketing célú átadásával kapcsolatban. Ilyen kérelemhez, kérjük, lépjen velünk kapcsolatba, és jelezze, hogy Ön kaliforniai lakos-e.

A kaliforniai törvények előírják, hogy tájékoztatást nyújtsunk arról, hogyan válaszolunk a webböngésző „Nyomon követés tilalma” jelzéseire. Weboldalaink jelenleg nem támogatják a „Nyomon követés tilalma” kódokat. A Starkey jelenleg nem válaszol a „Nyomon követés tilalma” kérelmekre, és nem tesz semmilyen lépést velük kapcsolatban.

A diszkrimináció tilalma
A Starkey nem sújtja Önt büntetéssel, és nem diszkriminálja Önt a CCPA-ban foglalt jogainak gyakorlása miatt. A CCPA-val összhangban, amennyiben úgy dönt, hogy gyakorolja a CCPA szerinti jogait, a Starkey: i) nem tagadja meg Önnek az áruk és szolgáltatások nyújtását; ii) nem számít fel különböző árakat vagy díjakat az árukért és szolgáltatásokért, beleértve a kedvezményeket, előnyöket és a kötbért; iii) nem nyújt Önnek eltérő szintű vagy minőségű árukat vagy szolgáltatásokat; valamint iv) nem fenyegeti Önt azzal és nem utal arra, hogy Ön eltérő szintű árukat vagy szolgáltatásokat kaphat.

A „Nyomon követés tilalma” egy olyan beállítás, amelyet a webböngészőjében alkalmazhat, hogy tájékoztassa a meglátogatott weboldalakat arról, hogy nem engedélyezi a nyomon követést. A „Nyomon követés tilalma” beállítást a meglátogatott weboldalnak támogatnia kell, hogy érvényes legyen. A Starkey jelenleg nem képes támogatni a „Nyomon követés tilalma” böngészőkódokat. A Starkey ezért jelenleg nem válaszol a „Nyomon követés tilalma” kérelmekre, és nem tesz semmilyen lépést velük kapcsolatban.

A Starkey termékei és szolgáltatásai nem 13 éven aluli gyermekeket céloznak meg. Az Amerikai Egyesült Államok jogszabályaival, különösen az 1998. évi gyermekek online adatvédelméről szóló törvénnyel (COPPA) összhangban, az Amerikai Egyesült Államokban szándékosan nem gyűjtünk személyes adatokat 13 éven aluli gyermekekről a gyermek szülőjének vagy törvényes gondviselőjének hozzájárulása nélkül. Az Európai Gazdasági Térségben (EGT) szándékosan nem gyűjtünk személyes adatokat 16 éven aluli gyermekekről a gyermek szülőjének vagy törvényes gondviselőjének hozzájárulása nélkül. Kérjük, lépjen kapcsolatba adatvédelmi tisztviselőnkkel, amennyiben úgy gondolja, hogy gyermekről gyűjtöttünk személyes adatokat a szülő vagy törvényes gondviselő hozzájárulása nélkül.

Előfordulhat, hogy adatvédelmi gyakorlatunkat módosítjuk, és az adatvédelmi szabályzatot rendszeresen felülvizsgáljuk. Amennyiben jelentős módosításokat vezetünk be (az általunk gyűjtött információk, azok felhasználási módja vagy célja), a módosításokat kiemeljük a jelen adatvédelmi szabályzat elején. Az esetleges módosítások a jogszabályok által megengedett legnagyobb mértékben akkor lépnek érvénybe, amikor a frissített adatvédelmi szabályzatot közzétesszük weboldalainkon, és Ön a termékeink és szolgáltatásaink használatával elfogadja a módosításokat. Javasoljuk, hogy termékeink és szolgáltatásaink használata során rendszeresen tekintse meg adatvédelmi szabályzatunkat, hogy naprakész legyen a Starkey adatvédelmi gyakorlatával kapcsolatban.

Felhívjuk figyelmét, hogy a Starkey weboldalain, termékein és szolgáltatásain hivatkozott vagy azokon keresztül elérhető bármely harmadik fél weboldalára, szoftveralkalmazására vagy egyéb termékére és szolgáltatására a harmadik fél felhasználási feltételei és adatvédelmi szabályzatai vonatkoznak. A harmadik fél termékeinek és szolgáltatásainak használata előtt olvassa el a harmadik fél felhasználási feltételeit és adatvédelmi szabályzatát.

Köszönjük, hogy termékeinket és szolgáltatásainkat választotta és elolvasta a jelen adatvédelmi szabályzatot. Szívesen fogadjuk észrevételeit és kérdéseit. Ha bármilyen visszajelzése van, kérjük, forduljon adatvédelmi tisztviselőnkhöz az alábbi elérhetőségeken:

Starkey Laboratories, Inc.
Attn: Data Protection Officer (Adatvédelmi tisztviselő)
6700 Washington Avenue S.
Eden Prairie, MN 55344, USA
+1-800-627-5762
Data_Privacy@starkey.com