Hallókészülékek

Észrefogják venni az emberek
hallókészülékem?

Nem fog hallókészüléket viselni, hogy kitűnjek?

A szám a kis, még láthatatlan hallókészülékek elérhető most, esélye senki sem fogja tudni, hogy visel hallókészüléket, ha nem mondja nekik.

Ha még mindig nem győzte meg, és aggódik érzés öntudatos, nem vagy egyedül. A közös mítoszok körül hallókészülékek csak, hogy – mítoszok – így ne hagyd, hogy megakadályozzák, hogy Ön vagy egy szeretett ember él az élet a legteljesebb jobb hearing.

Itt van néhány gyakori mítosz és tény a hallókészülék viseléséről.

"Úgy hallottam, hogy a hallókészülékek több gondot okoznak, mint amennyit érnek."

Az igazság: Mindenki tapasztalata más. A barátod vagy a családtagod nem biztos, hogy a várt eredményekkel rendelkezik, de ez nem jelenti azt, hogy nincs jó megoldás az Ön számára. A mai fejlett digitális technológiák, sok panasz hallókészülék teljesítményét, a kényelem és a funkcionalitás már teljesen megoldódott.

"Túl drágák."

Az igazság: Igaz, hogy a hallókészülékek jelentős befektetést jelentenek, és a biztosítás visszatérítésének hiánya akadályt képezhet. De mivel a javulás teszik az életminőség, a termelékenység és a jövedelemszerzési potenciál, a pénzt költött több mint megéri. Az árak hallási stílusok, modellek és szolgáltatók között változnak, ezért megéri minden lehetőséget megbeszélni egy képzett hallásjavító szakemberrel.

"Nehéz őket használni."

Az igazság: Bár a mai hallókészülékek fejlettebbek, mint valaha, valójában könnyebben használhatók. Ezek a különböző környezetek hallási beállításaihoz programozhatók, és automatikusan beállíthatók, így a beállítások manuális módosítása nélkül átléphet egyik környezetből a másikba. Akár egy nagy csoportban, egy intim beszélgetés, vagy egy szabadtéri környezetben, akkor megfelelően hangolt.

"Túl hangos háttérzajt adnak ki."

Az igazság: A felerősített háttérzaj volt az elsődleges panasz a hallókészülék-viselők körében. Ennek az az oka, hogy az analóg hallókészülékek minden hangot egyformán felerősítettek, így a háttérzajok kényelmetlenül hangosak.

Digitális jelfeldolgozás, irányított mikrofonok és zajszűrési funkciók, amelyek célja, hogy megkülönböztessék a beszédet a zajtól, ma sokkal nehezebben dolgoznak a kívánt hangok felerősítésével, és csökkentik a háttérzaj hangerejét. Egyes hallókészülék-gyártók agresszív zajelnyomási funkciókat kínálnak és amelyek nem rontják a beszédminőséget vagy a megértést és a megértést, hogy javítsák a beszédzajos környezetben való hallását.

"Idegesítő, pütyülő hangot adnak ki."

Az igazság: A hallókészülék-felhasználók egyik legfőbb panasza a fütyülő. Hallható visszajelzés akkor jelentkezik, amikor a vevő készülék kimenete kiszivárog a hallójáratból, és belép a hallókészülék mikrofonjába, ahol újra felerősíti kitasztja a mikrofonba belépő összes többi hanggal együtt. Ez egy hatalmas irritációt hallókészülék viselők és gyakran eredményez megtagadása viselni hallókészülékek egyáltalán.

A hallókészülékek mostantól kifinomult technológiával rendelkeznek, amely gyakorlatilag kiküszöböli a bosszantó, magas hangú csikorgást vagy fütyülőt, közismert nevén a "visszajelzést." A digitális jelfeldolgozás hatékonyan minimalizálja vagy kiküszöböli a magas hangú "visszajelzést", mielőtt azonnal felismerné és törölné a visszajelzést.

"A hallásom nem olyan rossz."

Az igazság: Mivel a halláskárosodás gyakran fokozatosan történik, sokan nem veszik észre, hogy milyen rossz lett. Ha folyamatosan arra kéri az embereket, hogy ismételjék meg magukat, feltekerve a tv-hangerőt, vagy félreértésbeszélgetések et, talán itt az ideje, hogy segítséget kérjen. A bizonyítékok azt mutatják, hogy a korai beavatkozás hatékonyabb. Ha túl sokáig vár, az agy kezdi elveszíteni a képességét, hogy ismerje el és feldolgozza a beszédet. Ön is mutathat jeleit memória elvesztése és a csökkent képessége, hogy multitask. Tudjon meg többet a kapcsolat a halláskárosodás és a kognitív hanyatlás itt.

"Nem állok készen arra, hogy öregnek nézzek ki."

Az igazság: A múltban a hallókészülékek viselésének gondolata olyan volt, mint az idős kor beismerése és a — egy olyan fogalom, amelyet sokan nehezen fogadnak el ifjúságszerető kultúránkban. Ez a felfogás változik, ahogy egyre több baby boom keres segítséget halláskárosodás fiatalabb korban.

A mai új hallókészülék-stílusok és színek kisebbek és diszkrétebbek, mint valaha. Egyes gyártók, hogy hallókészülékek a paletta a színek vagy keverék haj és a bőr tónusok, vagy kitűnjön a divatos színű elektronikus kommunikációs kiegészítők hasonló Bluetooth & telefon kiegészítők. A lényeg az, hogy a halláskárosodás sokkal nyilvánvalóbb, mint a hallókészülékek valaha is lesz, és elfogadja a segítséget, hogy a mai fejlett eszközök kínálnak tartsa meg olyan fiatal, mint érzi.

Ami még érdekelheti Önt:

 • A hallás tesztelése

  Szeretné tudni, hogy van-e hallásvesztése? Ingyenes online tesztünk mindössze 5 percet vesz igénybe.

  Próbálja ki
 • Hallókészülék kereső

  Találja meg az Önnek legmegfelelőbb hallókészüléket

  Tovább
 • Időpontfoglalás

  Foglaljon időpontot, hogy hallásszakértőink segíthessenek Önnek.

  Időpontfoglalás