Halláskárosodás

A kognitív hanyatlás
kapcsolódik a halláskárosodás?

Mi a kapcsolat a halláskárosodás és a kognitív hanyatlás között?

Számos tanulmány jelezte, hogy összefüggés van a halláskárosodás, az agyműködés csökkenése és az agyszövet elvesztése között. Kognitív hanyatlás fordul elő, mint egy természetes része az öregedés, de az idősebb felnőttek halláskárosodás úgy tűnik, hogy elveszíti az agytömeg gyorsabb ütemben, mint az egyének a normál hallás.

Megállapítások a Johns Hopkins és a National Institute on Aging kutatói által végzett tanulmányból " a halláskárosodással kapcsolatos egészségügyi következmények egyre növekvő listájához adnak hozzá, beleértve a demencia, a demencia, a kórházi betegségek és a csökkent fizikai és szellemi egészség kialakulásának megnövekedett kockázatát.

A kapcsolódó tanulmány ugyanaz a csapat megállapította, hogy a halláskárosodásban szenvedő idősebb felnőttek sokkal nagyobb valószínűséggel tapasztalnak gondolkodási és memóriaproblémákat, mint a normál hallású egyének, és jelezték, hogy “a halláskárosodást nem szabad az öregedés lényegtelen részének tekinteni. Ez hosszú távú következményekkel járhat az egészséges agyműködésre nézve.”

Kattintson ide, hogy más módon halláskárosodás és a mentális élesség kapcsolódik, és hogy hogyan kezeli halláskárosodás segíthet.

Ami még érdekelheti Önt:

 • Bővebb információ a hallávesztésről

  Tudjon meg többet a hallásvesztés okairól és kezeléséről

  Tudjon meg többet
 • Négy módon halláskárosodás befolyásolja az agy egészségét

  Ingyenes útmutatónk végigvezeti a legújabb tudományos kutatásokat.

  PDF letöltése
 • Időpontfoglalás

  Foglaljon időpontot, hogy hallásszakértőink segíthessenek Önnek.

  Időpontfoglalás