Halláskárosodás

Ki kezeli hallása?

Ha halláskárosodásom van, kit kell látnom?

Ha azt gyanítja, hogy Ön vagy valaki tudja, halláskárosodás, fontos, hogy látható a hallás szakmai többet megtudni az Ön állapotát, és a kezelési lehetőségek. Érdemes lehet, hogy ellenőrizze a biztosító társaság egy ajánlást, hogy megbizonyosodjon arról, a vizsga fedezi. Továbbá, egyes részein az ország, lehet, hogy könnyebb megtalálni az egyik típusú hallás szakmai, mint egy másik.

A hallásjavító egészségügyi szakembereknek három kategóriája van

Otolaryngologists specializálódtak a diagnózis és a kezelés a fül, orr, torok, fej és nyak rendellenességek. Ők is ismert ENT orvosok. Sokan látnak egy otolaryngologist vagy ENT valamikor az életükben, talán egy sinus fertőzés, fülgyulladás, vagy más gyakori orvosi probléma. Ha van egy gyermek vagy unoka krónikus fülfertőzések, és fülcsövek részét képezik a kezelés, esélye van egy ENT volt a surgery.

Audiológusok szakemberek mesterfokozatot, Au.D.s vagy Ph.D.s audiológia, amely a tanulmány a hallás. Szakterületük a halláskárosodás tesztelése, értékelése és kezelése. Egy audiológus is illeszkedik hallókészülékek. Lehet, hogy meglátogatta egy audiológus, ha a gyermek iskola is a hallásvizsgálat részeként a back-to-school egészségügyi és wellness szűrés. Audiológusok is segít az embereknek, akik tapasztalnak egyensúlyt kapcsolatos problémák a belső fül.

Bár mindkét egészségügyi szakember tesztelheti és diagnosztizálhatja a halláskárosodást, a hallókészülék felszerelése és nyomon követése nem feltétlenül az elsődleges gyakorlatuk.

Hallókészülék-specialisták gyakran állami engedéllyel rendelkeznek, és a fedélzeten tanúsítottak a halláskárosodás tesztelésére és a hallókészülékek fogyasztóinak felszerelésére. A hallókészülék-specialista vagy hallókészülék-adagoló kizárólag a hallókészülékekkel vagy kisegítő lehallgató készülékekkel történő halláskárosodás diagnosztizálására és kezelésére összpontosít, és gyakran kérik őket arra, hogy segítsenek az ENT-knek és az audiológusoknak a halláskárosodást tapasztaló betegeknél.

A hallókészülék-specialista a halláskárosodás típusának és súlyosságának meghatározásához szükséges összes vizsgálatot elláthatja. A hallókészülékeket pontosan az Ön igényeihez igazíthatják és illeszthetik. Segítséget és nyomon követést nyújtanak, amint hozzászokik az új hallókészülékekhez, és szükség esetén módosítják a hallókészülék beállításait. Útmutatást nyújtanak a hallókészülék-ellátással és -karbantartással, a javítási szolgáltatásokkal kapcsolatban is, ha problémát tapasztal a hallókészülékkel kapcsolatban, és általában hallókészülék-elemeket árulnak, hogy a hallókészülék teljes erőben működjön.

Ajánlott egy hallásegészségügyi szakember tanoncnak

Ha először látja a hallókészülék szakember, és azt gyanítják, egy mögöttes orvosi probléma okozhatja a hallási probléma, akkor valószínűleg utalja, hogy egy ENT vagy audiológus további vizsgálatok.

Mindezek a képzett szakértők a tapasztalat és a technológia szükséges pontosan diagnosztizálni és mérni a halláskárosodás fokát, majd felírni és adminisztrálni a megoldás személyre szabott az Ön számára — beleértve a folyamatos támogatást és ellátást. Ez a legfontosabb, hogy látható, amint úgy gondolja, hogy lehet, hogy a hallásprobléma, és hogy megtalálja a hallás szakmai tud dolgozni a hosszú távú — különösen, ha a kezelés magában foglalja a hallókészülék.

Siker a hallókészülékek valóban közötti partnerség Ön és a hallásgondozó, bármilyen típusú hallásszakmai úgy dönt, hogy see.

Ahhoz, hogy egy találkozót egy meghallgatási szakember az Ön közelében, hívja 06 1 462 6050 vagy a látogasson el erre az oldalra

Ami még érdekelheti Önt:

 • Bővebb információ a hallávesztésről

  Tudjon meg többet a hallásvesztés okairól és kezeléséről

  Tudjon meg többet
 • A hallás tesztelése

  Szeretné tudni, hogy van-e hallásvesztése? Ingyenes online tesztünk mindössze 5 percet vesz igénybe.

  Próbálja ki
 • Időpontfoglalás

  Foglaljon időpontot, hogy hallásszakértőink segíthessenek Önnek.

  Időpontfoglalás