Halláskárosodás

Nehéz alkalmazkodni a hall
ókészülékek viseléséhez?

Van-e alkalmazkodási időszak a hallókészülék viseléséhez?

Ez eltarthat akár négy hónapig, hogy megszokja, hogy a hallókészülékek, és hogy valóban a legtöbbet hozza ki belőlük. Észre fogja venni, kis változások a kezdetektől fogva, de fontos, hogy legyen türelemmel. Ha kérdése vagy aggálya van a fejlődésével kapcsolatban, mindenképpen hívjon segítséget a hallásszakértőjéhez. A hallókészülékeket gyakran többször is módosítani kell a próbaidőszak alatt. Ez egy csapatmunka, ezért ne félj, hogy beszéljen.

Legyen reális

Ne feledje, hogy a halláskárosodás fokozatos; az évek során elvesztette a képességét, hogy bizonyos hangokat halljon a beszédspektrumban és a környezet normális hangjaiban, mint például a forgalom és a szélzaj, a gépek zümmögése és más háttérzajok.

Gyakorlat

Amikor elkezdi viselni hallókészülékek, ezek a hangok helyreállnak, de az agyad lesz szükség a gyakorlat és az átnevelés annak érdekében, hogy szelektíven összpontosítani és szűrni hangok. Néhány hang talán még megijeszteti az első. Tudd, hogy az agyad idővel újra alkalmazkodik ezekhez a hangokhoz.

Légy türelmes

Időbe telik, hogy alkalmazkodjanak a hallókészülékek. Viselje őket, amennyire csak lehetséges, az első, hogy egyre képzettebb felismerve hangirányban, és megtanulják, hogy mely hallókészülék beállítások működnek a legjobban az Ön számára a különböző helyzetekben.

Pihenés

A beállítási időszak fárasztó lehet. Ez nagyon hasonlít átképzése egy izom, hogy nem használták egy darabig. De az előnyök megéri, miután elkészítette a kiigazítást.

Ismerkedés hallókészülékek kezelésére halláskárosodás fontos lépés, de ez nem a célvonalon. A hallókészülékekhez való alkalmazkodás inkább olyan, mint a vezetés tanulása, mint az új szemüveggel való olvasás. Ez egy olyan folyamat, amely időt vesz igénybe, elkötelezettség, az oktatás és a türelem.


Öt lépés a siker tárgyalásához

A következő elveket több ezer hallókészülék-viselő használta a hallásjavító egészségre való sikeres átálláshoz:

 1. Elfogadás
  Meglepő módon az első lépés a hallókészülékek vásárlása előtt kezdődik. Az állandó halláskárosodás elfogadása felkészíti Önt arra, hogy megkapja a jobb hallás felé vezető út megkezdéséhez szükséges segítséget.
 2. Pozitív hozzáállás
  A második lépés arról szól, hogy személyes döntést kell hozni a jobb hallás elérése érdekében, pozitív hozzáállással. A hallókészülékek egyszerű megvásárlása nem jelzi a sikert. Leküzdeni halláskárosodás, akkor kell a vágy, hogy tanulni és eltökéltség, hogy növelje a képességét, hogy hallani. Azok, akik pozitív hozzáállással közelítik meg a hallókészülék-használatot, sokkal nagyobb valószínűséggel érnek el sikert.
 3. Oktatás
  Harmadik lépés, a halláskárosodás leghatékonyabb gyógymódja a személyes oktatás. Minél többet tud a halláskárosodásáról és a kezeléséről, annál aktívabban vehet részt a hallókészülék-használathoz való alkalmazkodásban. A hallás többre van szükség, mint a fül. Ez egy összetett funkció, amely megköveteli az együttműködést az agy és a többi érzékek.
 4. Reális elvárások
  A siker felé vezető negyedik lépés a reális elvárások kitűzése. Hallókészülékek segít jobban hallani - de nem tökéletesen. Összpontosítson a javulásra, és ne feledje, hogy a tanulási görbe hat héttől hat hónapig tarthat. A siker a gyakorlatból és az elkötelezettségből fakad.

  További információ a hallási zavartkezelésről
  Amikor először kezdi el használni a hallókészülékeket, az agya meg fog ijedni, hogy megkapja a hiányzó jeleket. Az agynak időre van szüksége, hogy újra megismerkedjen a beszéd és a környezeti zajok magas frekvenciájú hangjaival.

  Az agy valódi hangzáshoz való újraaklimatálása a halláskárosodás által okozott évek után kihívást jelenthet. A felfogás javulni fog az idő múlásával, mint az igazi hangok a mindennapi élet újra be a tudat után nem hallottam évekig.

  Először minden hang hangosnak tűnik. Az igazi pályán a telefon, a hang a ruhák susogó, ahogy járni, a whoosh a légkondicionáló vagy a zümmögés a hűtőszekrény motor úgy tűnik, hangos kapcsolatban más hangokat. Ezek a hangok részévé válik a tudatalatti újra, mint az agyad kezd rangsorolni them.

 5. Gyakorlat és türelem

  Végül a siker felé vezető ötödik lépés a gyakorlat, az idő és a türelem kombinációja. Miután bejelentkezett elegendő órát az agyad, hogy akklimatizálódnak, akkor képes lesz arra, hogy hallja gondolkodás nélkül annyira hear.

  Ez egy jó ötlet, hogy kezdődik a menetrend, amelyben viselni a hallókészülékek részmunkaidőben, és fokozatosan dolgozik fel rajta őket attól az időponttól kezdve emelkedik, amíg az idő megy aludni.

  Sok hallásszakértő ajánlja, hogy a hallásés a megértés gyakorlása érdekében szalagon hallgassanak. Az első hetekben, ha túl fárasztó, pihenj. Akkor próbálja újra. Nyújtsd ki a kapcsolatot, és ragaszkodj hozzá. A kifizetés óriási.

Ami még érdekelheti Önt:

 • 50 tény a jobb hallásról

  A hallásvesztés kezelésének megszámlálhatatlan pozitív hatása van. Ingyenes útmutatónkban összegyűjtöttünk 50 fontosnak ítélt jellemzőt.

  Töltse le
 • A jobb halláshoz vezető út

  Válaszok a leggyakoribb halláskárosodási kérdésekre.

  Válaszok
 • Öt lépés a jobb hallásfelé

  Ingyenes útmutatónk végigvezeti, hogy mit kell tennie halláskárosodás esetén.

  Töltse le