Hallókészülék stílusok

Már nem csak nagy méretben és bézs színben kell gondolkozni

Hat féle stílusban gyártunk hallókészülékeket. Ismerje meg őket, hogy eldönthesse melyik típusú a legmegfelelőbb az Ön számára.

Minden igényt kielégítő stílus

Bonyolultnak tűnhet kiválasztani a legjobban Önhöz illőt a hat elérhető stílus közül. Ebben is segít Önnek audiológusa.

A legmegfelelőbb készüléket fogja ajánlani Önnek, figyelemmel hallásvesztése mértékére, esztétikai preferenciáira, életvitelére és a készülék költségére vonatkozóan.

Lentebb részletes tájékoztatót talál az egyes hallókészülékekről. Azonban feltétlen forduljon hallásszakértőhöz, aki az Ön hallását és igényeit figyelembe véve személyreszabott ellátást biztosít Önnek.


Fül mögött (BTE)

A BTE hallókészülék a fül mögött helyezkedik el. A felerősített hangot egy átlátszó vékony csövön keresztül juttatja a fülbe. A vékony csövecske végén egy gumiharang biztosítja az illeszkedést és a megfelelő akusztika biztosítását. A BTE a leggyakrabban választott hallókészülék stílus. Jellemzően a méretük kicsit nagyobb. A készülékbe épített erősítés mértékének függvényében kategória besorolás szerint alkalmas kis-közepes, nagyfokú súlyos és maradvány hallás ellátására is.

Tudjon meg többet

Hangszóró a hallójáratban (RIC)

A RIC típusú hallókészülékeknél a hangszóró a hallójáratba kerül, amely egy vékony vezetéken keresztül csatlakozik a hallókészülékhez. Emiatt a RIC készülékek mérete kisebb, mint a BTE mérete. Ez a típusú hallókészülék karcsú, elegáns és ugyan úgy számos funkcióval rendelkezik. A csatlakoztatott hangszóró erősítésének függvényében kiváló megoldást nyújthat a kis- közepes és nagyfokú súlyos hallásvesztés ellátására.

Tudjon meg többet

Fülbehelyezhető (ITE)

A fülbehelyezhető hallókészülékek típusai között az ITE a legnagyobb méretű. Minden ITE készülék a fül egyéni lenyomata alapján készül és kényelmesen helyezkedik el a fül külső részében. Egyike a két fülbehelyezhető típusnak, amelyek megfelelő méretűek ahhoz, hogy a felületén lévő szabályozók ujjbeggyel is kezelhetők legyenek. A beépített erősítés mértékének függvényében kis- közepes, vagy nagyfokú súlyos hallásvesztés ellátására javasoljuk.

Tudjon meg többet

Hallójárati (ITC/CC)

Minden ITC/CC készülék a fül egyedi lenyomata alapján készül és kényelmesen helyezkedik el a fülben. Méretük kisebb, mint az ITE készülékek mérete. Fülbe helyezve, az előlap egy kis része válik csak láthatóvá. Az ITC/CC készülékek házának és előlapjának színe választható annak érdekében, hogy kevésbé érezze feltünőnek fülében. Fülének méretétől függően az előlapra felhasználói szablyozók építhetők be, amelyek segítségével változtathatja a hangerőt és a memória helyet. A beépített erősítés mértékének függvényében kis- közepes, vagy nagyfokú súlyos hallásvesztés ellátására javasolt eszköz.

Tudjon meg többet

Mélyhallójárati (CIC)

Minden CIC készülék a fül egyedi lenyomata alapján készül és alig láthatóan, kényelmesen, mélyen a hallójáratban helyezkedik el. Az egyetlen kis árulkodó jel a vékony, áttetsző kihúzószál, ami a hallókészülék behelyezését és eltávolítását segíti. A készülék kezelése a kis mérete miatt kézügyességet igényelhet. A CIC hallókészülékek a beépített erősítőtől függően kiválóan alkalmasak kis- közepes hallásvesztéstől a nagyfokú súlyos hallásvesztés ellátására is.

Tudjon meg többet

Mini Mélyhallójárati (IIC)

Az IIC Mini mélyhallójárati hallókészülék a legkisebb, legdiszkrétebb elérhető stílus. A fül egyedi lenyomata alapján készül. Mivel ez az apró készülék a második hallójárati kanyarulatban helyezkedik el, viselésekor láthatatlanul*, kényelmesen, ül a fül mélyén. A IIC készülék apró mérete miatt nem minden páciens hallásvesztésére jelenthet megoldást. Főként kis-közepes-, vagy maximum enyhén nagyfokú hallásvesztés esetén javasolt használni.

Tudjon meg többet

*A készülék méretét illetően az egyéni eredmények eltérőek lehetnek. A láthatatlanság a fül anatómiájától függően változhat.