Hallókészülékek

Hogyan válassza ki az Ön számára legmegfelelőbb hallókészüléket?

Honnan tudhatja, hogy melyik hallókészülék lesz az Ön számára a legmegfelelőbb?

Hallószakértője segíthet Önnek kiválasztani az igényeinek megfelelő hallókészüléket. A hallásvesztés természete és mértéke befolyásolja döntését. Minden készülék stílusok megatározott hallásvesztés mértékig tud hatékony támogatást nyújtani.

Életmódja, munkája, kedvelt szabadidős tevékenysége fontos tényezők, amelyekről beszélnie szükséges hallószakértőjével. Ha nehezen lát vagy problémát okoz kis tárgyak, például gombok vagy tekerős tárcsák használata,  léteznek olyan hallókészülék modellek, amelyek kezelése nehézséget okozhat, így ők a választás során erősen megfontolandók. Végül van néhány dolog, ami adottság, például a füle,a hallójárata mérete és alakja, amely tulajdonságok szintén meghatározóak a készülék kiválasztásakor.

Kezdje meg kutatását a Hallókészülék kereső eszközünkkel, és dolgozzon együtt hallószakértőjével, hogy megtalálhassák az Ön számára legmegfelelőbb választást.

A hallókészülék jellemzőinek mérlegelésekor fontos figyelembe venni életmódját és azokat a hangkörnyezetet, amelyekben Ön gyakran megfordul.

  • Milyen szituációkban zavarja leginkább hallásvesztése?
  • Vannak bizonyos hangok, vagy hangszínekamelyekkel gondja akad például megbeszéléseken?
  • Mit tesz egy átlagos napon? Kimozdul otthonról? Hová megy ilyenkor?
  • Milyen gyakran fordul meg zajos környezetben, mint például étterem, bevásárlóközpont,sportlétesítmények, vagy templom?

A hallókészülék-funkciók felfedezése és kiválasztása

Minden hallókészülék gyártó és hallásszakértő azt a véleményt képviseli, hogy az Ön „életstílusához” igazodva kell a hallókészüléket, annak funkcióit választani. Az életmódelemzés pontosan meghatározza azokat a leggyakoribb és legfontosabb helyzeteket, tevékenységeket és helyeket, ahol növelni szeretné a hangok hallásának és megértésének képességét. Ez segít az igények és a hallókészülék adott funkcióinak összehangolásában.

Gondoljon a hallókészülékekre, mint „kommunikációs eszközökre”, ugyanúgy, mint a mobiltelefonok esetében. Amikor mobiltelefont vásárol, megfontolja és meghatározza a használat célját, módját, és ennek megfelelően vásárol. Például, ha gyakran használja mobiltelefonját félhomályban, akkor válassza a háttérvilágítással rendelkező billentyűzetet. Ha nem szeretné, hogy másokat zavarjanak a csengőhangjai, vagy saját maga nehezen hallja, akkor olyan telefont választ, amelyben elérhető a  „rezgő” funkció, így kielégíti az Ön igényét.

Ugyan ez a folyamat, amikor a hallókészülék jellemzőit vizsgáljuk. Hasznos megérteni, mi áll rendelkezésre, hogyan működnek a digitális hallókészülékek, melyek alkalmasak az Ön hallásvesztésének korrigálására, és mely funkciók segítenek optimalizálni a kommunikációt a mindennapi életben.