Bill Austin 

Bill Austin

Tulajdonos és Elnök

William F. Austin – azaz ismertebb nevén Bill Austin – a Starkey alapítója, elsődleges tulajdonosa és elnöke

Bill 1961-ben kezdett a hallókészülék-iparágban dolgozni, hogy fizetni tudja a tandíját. Orvostudományi egyetemre szeretett volna járni, hogy missziós orvos válhasson belőle. Kezdetben fülillesztékeket készített a nagybátyja üzletében, de szerepköre gyorsan bővült, és hamarosan hallókészülékek tervezésébe fogott. Egy nap fáradhatatlanul dolgozott azon, hogy használható hallókészüléket készítsen egy olyan súlyos hallásvesztéssel küzdő páciens számára, akiről már mindenki más lemondott. Az öröm a férfi szemében, amikor végre tényleg sikerült javítani a hallásán, új életcélt adott Bill számára, szerette volna az egész világot hozzásegíteni a jobb hallás öröméhez. Rájött, hogy ebben az iparágban több ember életére lehet hatással, mintha egyedül dolgozna missziós orvosként. Ezért aztán saját vállalkozást indított. A hatvanas években Bill cége több hallókészüléket szervizelt és javított meg, mint bárki más a világon. Bill és egyre bővülő csapata pedig egyre újabb fülbe helyezhető hallókészüléket tervezett, gyártott és értékesített. 1970-ben Bill Austin 13.000 dollárért megvásárolt egy 3 főt foglalkoztató vállalatot, amelynek Starkey Laboratories volt a neve, és fülillesztékeket gyártott Bill cége számára. Ezután a nagyobb cégét beolvasztotta a Starkey márkanév alá, a többi pedig már történelem. Bill eredeti javítóműhelye mindmáig működik a Starkey berkein belül

Az elmúlt több mint 50 év során Bill üzleti érzékének köszönhetően a Starkey azzá vált, aminek ma ismerjük: a világ egyetlen amerikai tulajdonban lévő globális hallókészülék-gyártójává. A Starkey pedig továbbra is a minőségével, szolgáltatásaival és újító szellemével tűnik ki iparági versenytársai közül.

Bár már hatodik évtizede dolgozik az iparágban, Bill továbbra is akkor a legboldogabb, ha személyesen segíthet az embereknek a tökéletes hallókészülék megtalálásában. Ha szükséges, éjt nappallá téve dolgozik, akár a hét minden napján, hogy mindenki megkapja azt a gondoskodást és ellátást, amelyre szüksége van hallókészüléke képességeinek megfelelő használata érdekében. Bill Austint arra sarkallta nagylelkűsége és rendületlen hite abban, hogy a hallás ajándékával megváltoztatható a világ, hogy megalapítsa a Starkey Hearing Foundation alapítványt - egy olyan karitatív szervezetet, amely világszerte ingyen hallókészülékeket biztosít a nélkülözők számára. Feleségével, Tani Austinnal együtt több tucatnyi misszióra kíséri el az alapítvány dolgozóit minden évben. Audiológusok, hallásszakértők és más önkéntesek társaságában már több mint száz országban segítettek a rászorulókon az Antarktisz kivételével a világ minden kontinensén.

Bill országosan és nemzetközi szinten is több embert segített hozzá a jobb hallás öröméhez, mint bárki más az iparág történetében. Amellett, hogy számos harmadik világbéli gyermek számára biztosította a hallás élményét, személyesen látott el öt amerikai elnököt, két pápát, Teréz anyát és Nelson Mandelát Starkey hallókészülékekkel. Bill azonban minden emberrel ugyanolyan tisztelettel és kedvességgel bánik, függetlenül attól, híresek-e vagy sem, gazdagok-e vagy sem - számára a jó hallás biztosítása életre szóló elköteleződés a világ jobb hellyé tétele mellett.

Bill Austin számos elismerésben részesült emberbaráti tevékenységéért. Megkapta a Horatio Alger díjat, Mexikóban az Azték Sas kitüntetést, a Jefferson díjat, az Albert Sweitzer Leadership díjat, az amerikai National Caring kitüntetést, a Variety International humanitárius díját és az AG Bell Életműdíjat is. 2017-ben az ENSZ őt nevezte ki a világ első globális fül- és a hallás egészsége nagykövetének. Legutóbb életműdíjat kapott az 50. éves Tri-State Hearing Kongresszuson és a Minneapolis St. Paul Business Journal Minnesota Manufacturing Awards 2022 Karrier Teljesítmény kitüntetésében részesült.

Szakterületünk a hallás

Nézze, hogyan definiáljuk újra az iparágat és újrafeltaláljuk a hallókészüléket.