Bill Austin 

Bill Austin

Tulajdonos és vezérigazgató

William F. Austin – azaz ismertebb nevén Bill Austin – a Starkey alapítója, elsődleges tulajdonosa és elnöke.

Bill 1961-ben kezdett a hallókészülék-iparágban dolgozni, hogy fizetni tudja a tandíját. Orvostudományi egyetemre szeretett volna járni, hogy missziós orvos válhasson belőle. Kezdetben fülillesztékeket készített a nagybátyja üzletében, de szerepköre gyorsan bővült, és hamarosan hallókészülékek tervezésébe fogott. Egy nap fáradhatatlanul dolgozott azon, hogy használható hallókészüléket készítsen egy olyan súlyos hallásvesztéssel küzdő páciens számára, akiről már mindenki más lemondott. Az öröm a férfi szemében, amikor végre tényleg sikerült javítani a hallásán, új életcélt adott Bill számára, szerette volna az egész világot hozzásegíteni a jobb hallás élményéhez. Rájött, hogy ebben az iparágban több ember életére lehet hatással, mintha egyedül dolgozna missziós orvosként. Ezért aztán saját vállalkozást indított. A hatvanas években Bill cége több hallókészüléket szervizelt és javított meg, mint bárki más a világon. Bill és egyre bővülő csapata pedig egyre újabb fülkagylón belüli hallókészülékeket tervezett, gyártott és értékesített. 1970-ben Bill Austin 13000 dollárért megvásárolt egy 3 főt foglalkoztató vállalatot, amelynek Starkey Laboratories volt a neve, és fülilesztékeket gyártott Bill cége számára. Ezután a nagyobbik cégét beolvasztotta a Starkey márkanév alá, a többi pedig már történelem. Bill eredeti javítóműhelye mindmáig működik, a Starkey berkein belül.

Az elmúlt több mint 50 év során Bill üzleti érzékének köszönhetően a Starkey azzá vált, aminek ma ismerjük: a világ egyetlen amerikai tulajdonban lévő globális hallókészülék-gyártójává. A Starkey pedig továbbra is a minőségével, szolgáltatásaival és újító szellemével tűnik ki iparági versenytársai közül.

Bár már hatodik évtizede dolgozik az iparágban, Bill továbbra is akkor a legboldogabb, ha személyesen segédkezhet az embereknek a tökéletes hallókészülék megtalálásában. Ha szükséges, éjt nappallá téve dolgozik, akár a hét minden napján, hogy mindenki megkapja azt a gondoskodást és ellátást, amelyre szükésége van hallókészüléke képességeinek kihasználásában. Bill Austint arra sarkallta nagylelkűsége és rendületlen hite abban, hogy a hallás ajándékával megváltoztatható a világ, hogy megalapítsa a Starkey Hallás Alapítványt - egy olyan karitatív szervezetet, amely ingyen hallókészülékeket biztosít a nélkülözők számára világszerte. Feleségével, Tani Austinnal együtt több tucatnyi misszióra kíséri el az alapítvány dolgozóit minden évben. Audiológusok, hallásszakértők és más önkéntesek társaságában már több mint száz országban segítettek a rászorulókon - a világ minden kontinensén, az Antarktisz kivételével.

Bill országosan és nemzetközi szinten is több embert segített hozzá a jobb hallás élményéhez, mint bárki más az iparág történetében. Amellett, hogy számos harmadik világbeli gyermek számára biztosította a hallás élményét, személyesen látott el öt amerikai elnököt, két pápát, Teréz anyát és Nelson Mandelát Starkey hallókészülékekkel. Bill azonban minden emberrel ugyanolyan tisztelettel és kedvességgel bánik, függetlenül attól, híresek-e vagy sem, gazdagok-e vagy sem - számára a jó hallás biztosítása életre szóló elköteleződés a világ jobb hellyé tétele mellett.

Bill Austin számos elismerésben részesült emberbaráti tevékenységéért. Megkapta a Horatio Alger díjat, Mexikóban az Azték Sas kitüntetést, a Jefferson díjat, az Albert Sweitzer Leadership díjat, az amerikai National Caring kitüntetést, a Variety International humanitárius díját és az AG Bell Életműdíjat is. 2017-ben az ENSZ őt nevezte ki a világ első globális fül- és a hallás egészsége nagykövetének.

better-hearing-is-who-we-are
Szakterületünk a hallás

Nézze meg a videót

starkey-hearing-foundation-in-action
Lásd starkey hallás alapítvány akcióban

Nézze meg a videót