A hallással kapcsolatos egészségügyi adatok forrásai

Hallásszakértőt keresek

A hallással kapcsolatos információnkat az alábbi forrásokból gyűjtöttük

Amerikai Audiológiai Akadémia

Az Amerikai Audiológiai Akadémia az audiológus szakmai szervezete, amely minőségi szolgáltatásokat biztosít a hallásgondozás területén, ideértve a szakmai fejlődést, oktatást, kutatást, a hallás fontosságának terjesztését a köztudatban.

Az Amerikai Audiológiai Akadémia külön honlapot is üzemeltet a páciensek érdekében, amelynek neve: "How's your hearing?" ("Mi a helyzet a hallással?". A weblap olyan témákról tartalmaz információkat, mint a hallás, a hallásvesztés megelőzése, hallókészülékek, cohleáris implantátumok, a leggyakoribb betegségek, stb.

Amerikai Beszéd-Nyelv-Hallás Szövetség (ASHA)

Az ASHA egy szakmai, kutatással és megbízhatósági tanúsítással foglalkozó szervezet, amelynek tagjait beszéd-nyelv szakemberek, audiológusok és a beszédet, nyelvet, hallást kutató tudósok alkotják mind az Egyesül Államokban, mind nemzetközi szinten. Honlapjuk egy részén olyan információk szerepelnek, amelyekkel a fogyasztók ismereteit szeretnék bővíteni.

Jobb Hallás Intézet (BHI)

A BHI egy nonprofit vállalat, amelyet azért hoztak létre, hogy próbálja csökkenteni a hallókészülékekhez kapcsolódó megbélyegzést, hangsúlyozza a nem kezelt hallásvesztés következményeit és tájékoztassa a fogyasztókat, hogy a kezelés hogyan oldhatja meg a hallásproblémáikat.

Amerikai Hallásvesztési Társaság (HLAA)

A HLAA egy olyan országos szervezet, amelynek több mint 200 helyi kirendeltsége van az Egyesült Államokban. Az HLAA-nek az a feladata, hogy közelebb hozza a fogyasztókat és a döntéshozókat egymáshoz helyi, országos és az egyes tagállamok szintjén a halláskárosodással kapcsolatos törvényhozás területén. Honlapjukon mindig aktuális és megbízható információkat találunk a hallásvesztésről.

Nemzetközi Hallás Közösség (IHS)

Az IHS egy olyan társaság, amelynek tagjait audiológiai szakemberek alkotják világszerte. Az IHS különféle akkreditációs és oktatási programokat és specializációs bizonyítványokat kínál a tagjainak. Weblapjuk egy részén hallással kapcsolatos információkat találhatnak a fogyasztók.

Siketek és Egyéb Kommunikációs Rendellenességgel Élők Országos Intézete (NIDCD)

Az NIDCD egyike azon szövetségi intézeteknek, amelyek Nemzeti Egészségügyi Intézetek közé tartoznak. Fő célkitűzése az, hogy minél szélesebb körben terjessze az információkat a halláskárosodással összefüggő segítségnyújtó helyekről, megelőzésről, felismerésről és kezelésről. Az NIDCD weblapján angolul és spanyolul érhetők el az információk a hallással kapcsolatosan.